Dendias'tan yeni açıklama: Sorunları halının altına saklayamayız

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, tartışmalı Türkiye ziyaretinin ardından Kathimerini gazetesine konuştu: Farklı görüş ve yaklaşımlar içinde olduğumuz sorunları halının altına saklayamayız.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile canlı yayında atışan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 'iki ülke arasında bir çözümün zor ama imkânsız olmadığını' söyledi. Dendias, "Farklı görüş ve yaklaşımlar içinde olduğumuz sorunları halının altına saklayamayız" dedi. 

'ORTAK BİR PAYDA YOK'

Kathimerini gazetesine konuşan Dendias, Ankara'daki görüşmelerde atmosferin iyi olduğunu ama birçok konuda pozisyonların yakınlaşmadığını söyledi. Dendias, "Türkiye'yle karşı karşıya olduğumuz sorun şu ki, farklılıklarımızı çözmenin çerçevesi konusunda ortak bir payda yok" diye konuştu.

'ULUSLARARASI HUKUKUN ÖTESİNE GEÇME' SUÇLAMASI

Yunanistan'ın münhasır ekonomik bölge ve Ege ile Doğu Akdeniz'de kıta sahanlığı konularının 'uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesini istediğini' belirten Dendias "Türkiye'nin Ege ve Akdeniz'i ilgilendiren meselelerdeki pozisyonunun sertleştiğini görmüyorum. Fakat uluslararası hukukun ötesine geçen sabit pozisyonlar görüyorum. Bu da çözüm ihtimalini zor kılıyor ama imkânsız kılmıyor" iddiasında bulundu.

'ÇAVUŞOĞLU'NU ATİNA'YA DAVET ETTİM'

2015'ten beri Türkiye'yi ziyaret eden ilk Yunanistan Dışişleri Bakanı olan Dendias, Türk mevkidaşı Çavuşoğlu'nu görüşmelerin devam etmesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında olası bir görüşmenin zemininin hazırlanması için Atina'ya davet ettiğini de ekledi. (DIŞ HABERLER)