Demiryol-İş: Özelleştirmeye teşebbüs dahi edemezler

TCDD'nin özelleştirileceği iddialarına karşılık basın açıklaması yapan Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, "Teşebbüs dahi edemezler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Bilik Yıldırım

ESKİŞEHİR - Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Kaya, TCDD'nin özelleştirileceği iddialarına karşı, demiryolu işçileri ile birlikte TÜRASAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş.) önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Türk-İş Eskişehir İl Temsilcisi Orhan Demir de katıldı. Demiryol-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Kaya'nın yaptığı basın açıklamasında özelleştirme iddialarına karşılık "Teşebbüs dahi edemezler" denildi.

'ESKİŞEHİR HALKIMIZ MÜSAADE ETMEYECEKTİR'

Konuyla ilgili çok sık soru aldıklarını vurgulayan Kaya, “Bu soruları yanıtlamak için karşınızdayız. Bu konuda genel başkanımız ve Türk-İş Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın da ifade ettiği gibi ‘Teşebbüs dahi edemezler’ diyoruz. İşçisiyle memuruyla gerek çalışanlarımız, gerek sendikamız ve tüm memur sendikalarımız, Türk-İş ve memur konfederasyonlarımız, hepsinden de öte Eskişehir halkımız böyle teşebbüslere asla müsaade etmeyecektir" dedi.

Konuyu ilgili bakanlıklarla konuştukları bilgisini veren Kaya, “Bizler için bu durum, ‘siyaset üstü’ bir durumdur. Birilerinin canı gerçekten böyle istiyor ve düşünüyorsa da meclisimizin alt komisyonları ve şehrimizi temsil eden milletvekillerimiz buna asla izin vermeyeceklerdir" diye konuştu.

TÜRASAŞ’ın Eskişehir, Sivas ve Sakarya’daki bölge müdürlükleriyle etle tırnak gibi olduğunu dile getiren Kaya, "Demiryolları Eskişehir'imizin namusudur" ifadelerini kullandı.