Demirtaş'tan İnce'ye: Bu sözler üstüne yapışıp kalacak

Demirtaş, Muharrem İnce'nin HDP'ye yönelik açıklamalarına "Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Bu yakışıksız sözler seçimden sonra üstüne yapışıp kalacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda muhalefet kazanır, parlamentoda da çoğunluğu alır" diye konuştu. 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) 'derhal serbest bırakılmalı' şeklindeki kararına rağmen Kasım 2016'dan bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Gerçek Gündem'in sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü Diyarbakır'da yaptığı konuşmada yaptığı, "Şimdi bu Selo nerede? Yasin Börü yavrumuzu bunlar şehit etmediler mi?", "Bunlar, engerekler ve çıyanlardır", "Bunlar katil, bunlar terörist" ifadeleri hatırlatılan Demirtaş, "Bu sözleri duymak sizi üzüyor mu? Dahası bu cümlelerin Kürt halkında bir karşılık üretmesi mümkün mü?" soruya şu yanıtı verdi: 

"Beni zerrece üzmüyor, gülüp geçiyorum. Sandıkta halk, herkesin notunu verince ne olduğunu göreceğiz. O sözler Kürtlerde daha fazla kenetlenmeye yol açar, başka da bir etki yaratmaz."

'MUHARREM HOCA AYIP EDİYOR'

Demirtaş, bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP adına yarışa giren ve o dönemde kendisini cezaevinde ziyaret eden Memleket Partisi lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin HDP'yle ilgili "PKK'lılarla anlaşma yapmam" şeklindeki çıkışları ile ilgili bir soruya ise, "Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Kendisine bu sözleri yakıştıramıyorum. Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı. 

'MUHALEFET ÇOĞUNLUĞU ALIR'

Selahattin Demirtaş'a 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin "Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda muhalefet kazanır, parlamentoda da çoğunluğu alır" dedi.

'SAYGINLIĞIM DA İNANDIRICILIĞIM DA ERDOĞAN'DAN FAZLA'

Erdoğan'ın 'gerçeklik duygusunu, her türlü etik değerini yitirmiş, panikle konuşan bir siyasetçi görüntüsü çizdiğini' söyleyen Demirtaş, "Ben 6,5 yıldır hapisteyim ama Türkiye genelinde, hatta uluslararası arenada saygınlığım da inandırıcılığım da Erdoğan’dan fazladır demem yanlış olmaz. HDP, Erdoğan’ın akıl almaz saldırıları karşısında dimdik ayakta kalmayı başarmış bir mucizedir. İşte bu gerçekler Erdoğan'ı öfkelendiriyor ve bize saldırmak dışında elinden hiçbir şey gelmiyor. Oysa tüm bu saldırılar bize eritmiyor, tersine büyütüyor" dedi. (Kaynak