Demirtaş’ın 2016 yılında yaptığı İsrail konuşması yeniden gündem oldu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2016 yılında yaptığı İsrail konuşması yeniden gündem oldu. Demirtaş konuşmasında hükümeti ikiyüzlü davranmakla suçluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in Gazze'ye saldırıları havadan ve karadan sürüyor. Saldırılarda ölenlerin sayısı 9 bini geçti. AB ülkelerinin birçoğu cılız itirazlarda bulunsa da katliamı, İsrail'in "kendini savunma hakkı" iddiasıyla meşrulaştırmaya devam ediyor. Dünyada ise tepkiler gittikçe büyüyor.  

Türkiye'de iktidar ve muhalefet İsrail'in saldırılarına tepki gösteriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Ekim'de AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "Büyük Filistin Mitingi"nde yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail tam 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. Şimdi biz de İsrail'i savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Şimdi bunun hazırlığı içindeyiz, bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız" ifadelerini kullandı. 

Sıcak gündem içinde Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 2016 yılında yaptığı İsrail konuşması yeniden gündem oldu. Demirtaş'ın HDP grup toplantısında yaptığı söz konusu konuşması, sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı ve hakkında çok sayıda yorum yapıldı. 

Demirtaş konuşmasında hükümeti işaret ederek "Dün İsrail düşmanlığı üzerinden meydanlarda oy topladınız, bugün gizli gizli kapalı kapılar ardında İsrail hükümetiyle her türlü ahlaksız ikili anlaşmalar imzalıyorsunuz" ifadelerini kullanıyor. (HABER MERKEZİ)