Demirtaş: Kılıçdaroğlu'nun çabası samimi

İngiliz Financial Times gazetesinin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun ‘değişim ve demokrasi için samimi bir çaba gösterdiğini’ söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cezaevi'nde tutulan HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İngiliz Financial Times (FT) gazetesine konuştu. Avukatı aracılığıyla FT'nin sorularını yanıtlayan Demirtaş, 14 Mayıs yaklaşırken seçim sürecini ve adaylık açıklamalarını değerlendirdi.

DİKTATÖRLÜK UYARISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması halinde Türkiye'nin yeni bir tür diktatörlüğe geçeceğini söyleyen Demirtaş, Erdoğan’ın toplumu bölerek iktidarda kalmayı başardığını dile getirdi.

Kürtleri de kapsayan birleşik bir muhalefetin birlik olması gerektiğini ifade eden Demirtaş, bunun yalnızca kutuplaşmayı önlemek için değil, seçimleri kazanmak için de önemli olduğunu belirtti.

'KÜRTLER UMUTLU' MESAJI

Demirtaş, 14 Mayıs’ta düzenlenecek seçimlerde Kürtlerin belirleyici olacağını aktardı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişim ve demokrasi için samimi bir çaba gösterdiğini söyledi. Kürt seçmenin ortak adaya değer verdiğini ifade eden Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nun kampanyasından umutlu olduklarını ancak bir seçim yapmadan önce kampanyanın nasıl devam edeceğini görmek için bekleyeceklerini ifade etti. (DIŞ HABERLER)