Demirtaş: Depremzedeler için kim, nerede, ne yapıyorsa minnettarız

Maraş merkezli depremlerin ardından, "Depremzedeler için kim, nerede, ne yapıyorsa minnettarız" diyen Selahattin Demirtaş, "Yaralarımızı hep beraber saracağız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Cezaevi'nde 2016 yılından beri tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Maraş merkezli depremlerin ardından yürütülen arama kurtarma ve yardım çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Depremzedeler için kim, nerede, ne yapıyorsa minnettarız, teşekkür ediyoruz. AHBAP'a, AFAD'a, sağlık emekçilerine, madencilere, belediyelere, sendikalara, odalara, partilere, basın emekçilerine, güvenlik personellerine moral lazım. Sağ olsunlar, var olsunlar" diyen Demirtaş'ın paylaşımları şöyle:

"Bir de tanınmayan, bilinmeyen, görünürlükten uzak ama gönüllere yakın gençler var. İşte halkın bu evlatları köy köy her yerdeler, canla başla çalışıyorlar.

84 sivil toplum kuruluşundan oluşan Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, depremden sadece bir saat sonra harekete geçti. Büyük çabayla ve örgütlü toplumun öz gücüyle geniş bir gönüllü ağı kuruldu.

Öylesine hızlı ve güçlü bir çalışma yapıldı ki, ikinci gün Diyarbakır dışındaki illere de yardım ulaştırmayı başardılar. Belediyelere el konulmamış olsaydı çok daha iyisini yapabileceklerdi ama yılmadılar, pes etmediler, halkın öz gücünü harekete geçirdiler.

Kendine insanım diyenler el ele verdiler, kocaman bir yürek oldular. Kışkırtmalara kulaklarını tıkadılar, sadece işlerini yaptılar. Birileri, eksikleri söyleyenler için defter tutmaya, kin kusmaya devam ederken onlar -10 derecede donmak üzere olanlara battaniye taşıdılar.

Şimdi hiçbir şekilde durmadan dayanışmayı büyütme zamanıdır. Birbirimizin elini daha da sıkı tutma zamanıdır. Yaralarımızı hep beraber saracağız, hep beraber çıkacağız bu yıkımdan. Zor olacak ama başaracağız." (HABER MERKEZİ)