'Demirören'lerin borcunu ödemeye hazır mısınız?'

Demirören Holding'in, aldığı 895 milyon dolarlık kredinin yüzde 3.2'sini ödediği, Ziraat Bankası'nın kredi ödenmezse acil aksiyon alacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Demirören Holding'in Doğan medya grubunu satın almak için kullandığı kredinin 4 yılda sadece yüzde 3.2'sini ödediği ortaya çıktı. Yayın kuruluşlarının reklam gelirlerinin düşmesi nedeniyle ödeme yapamayan Holding'in borcu için yeniden yapılanmaya gidilmesi de sorunu çözmedi. T24 yazarı Mehmet Yılmaz, bugünkü yazısının "Demirören'lerin borcunu ödemeye hazır mısınız?" başlıklı bölümünde bu borcun vatandaşın cebinden nasıl ödeneceğini şöyle anlattı: 

"Kredi 2018 yılında alınmıştı.

Kredinin ödenmesinde zorluklarla karşılaşılınca yüzde 4 faiz ile 14 yıl vadeye yayılarak borç yeniden yapılandırılmıştı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, tüm alacakların yeniden yapılandırmaya esas alındığını belirterek, yapılandırma tarihinden itibaren firmadan toplam 586 milyon 221 bin 750 TL tahsil edildiğini açıkladı.

Demirören Holding'in Doğan Yayın Grubu'nu satın almak için Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredi için gösterilen teminatlardan biri de Kemer'deki golf sahalarını da içeren araziydi.

Banka, alacağının küçük de olsa bir bölümünü kurtarmak için bu araziyi Emlak Konut'a devretti.

Yani, Ziraat Bankası teminatı bir başka kamu kuruluşunun kaynaklarını kullanarak nakde çevirdi ki o cep de yine biz vatandaşların cebi!

Demirören yönetiminde gazetelerin tirajı düştü, televizyonların izlenme oranları düştü ve bunun sonucunda da reklam gelirleri düştü.

O işletmelerin böyle bir krediyi çevirecek nakit akışını sağlayamayacağı çok açık.

Maaşların bile ilave kredilerle ödendiğini düşünmemiz için çok neden var.

Demirörenler, satın alındığında grubun en önemli varlıkları arasında olan dağıtım şirketini ve matbaalarını da kapattılar.

Ziraat Bankası Genel Müdürü 'kredi ödenmezse acil aksiyon alırız' diyor ama bana soracak olursa çok geç kaldı.

Erdoğan hükümetinin yandaş medya yaratma planının sonuçlarını yine biz vatandaşlar ödeyeceğiz, bunu da not etmiş olayım.

Memleketin çiftçileri de 'niye ucuz krediye ulaşamıyoruz' diye düşünüyorlarsa yanıtı bu kredide yatıyor." (HABER MERKEZİ)