‘Demir Yumruk’ operasyonunda milyarlarca liralık tedbir ve haciz kararı

‘Demir Yumruk’ operasyonunda gözaltına alınan Melih ve Hakan Karabacak kardeşlerin mal varlıklarına tedbir konuldu. Erol Evcil ve babası Salih Evcil’e TMSF ve SGK'dan haciz yazısı gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘Demir Yumruk’ operasyonunda Ankara 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Melih ve Hakan Karabacak kardeşlerin mal varlıklarına tedbir koydu. İki kardeşe ait Detaş Konut İnşaat AŞ, Detaş Sac Profil AŞ, Ede Yatırım Gayrimenkul AŞ ile Ederay İnşaat Taahhüt AŞ için de tedbir kararı alındı.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Karabacak kardeşlere ait şirketlerden 8 milyon 750 bin liralık alacağı bulunan özel bir banka da ihtiyati haciz talebinde bulundu. Söz konusu borca Karabacak kardeşlerin de kefil oldukları anlaşıldı.

Sahipleri gözaltında bulunan Detaş Grubu’nun temeli 1990’ların başında atıldı. Grubun en büyük şirketi Detaş Sac Profil'in 2020 yılı cirosu 4.2 milyar lira. Şirket, Fortune 500 Türkiye listesine 84’üncü sıradan girmişti ve kayıtlı sermayesi ise 300 milyon TL olarak görünüyor.

EVCİL’İN ŞİRKETLERİNE SGK’DAN HACİZ

Soruşturma kapsamında İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geçen 14 Şubat’ta Erol Evcil’e 26.2 milyon liralık haciz gönderdiği de ortaya çıktı. Haciz gönderilen bir diğer isim ise Evcil’in 80 yaşındaki babası Salih Evcil. TMSF, Salih Evcil’e geçen aralık ayında 56 milyon liralık haciz gönderdi.

Haciz yazısı giden bir diğer isim ise Evcil’in eniştesi Fırat Ardıç. İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu Ardıça’a 122 milyon liralık haciz gönderdi. Söz konusu hacizlerin tahsil edilemediği anlaşıldı.

ALTIN KAPLAMA TELEFON

Gözaltına alınan isimlerden Hüseyin Eryılmaz ise bir süre önce yaptığı satın almalarla gündeme geldi. 2015’te Hatay Payas’ta bulunan Pay Metal’i alan Eryılmaz, 3 yıl önce de İskenderun’da bulunan Mega Metalurji’yi almıştı. Bini aşkın çalışanı bulunan Eryılmaz’ın, operasyon kapsamında ele geçirilen altın kaplama iPhone’u ise dikkat çekmişti. (HABER MERKEZİ)