Demet Evgar'dan tek kişilik protesto: Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum

Oyuncu Demet Evgar, hazırladığı pankartı metro girişine asarak, çevresinde toplanan kalabalığa konuşma yaptı: "Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu Demet Evgar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde tek kişilik eylem gerçekleştirdi. Hazırladığı pankartı İstanbul'da bir metro girişine asarak çevresinde toplanan kalabalığa seslenen Evgar, "Ben kadınım, eşitlik benim hakkım. Ben kadınım, öldürülmek istemiyorum. Ben kadınım, gücümün farkındayım, değişiyorum ve dönüştürüyorum" dedi.

Demet Evgar'ın hazırladığı pankartta ise, "Ben kadınım, farkındayım, değişiyorum ve değiştiriyorum" ifadeleri yer aldı. Evgar, pankartı hazırladığı anları da sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımında ayrıca, “Herkes için yaşanabilir adil ve refah bir toplum ancak kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile, kadının güçlenmesi de önce kadının sesinin duyulmasıyla mümkün” ifadelerine yer veren Evgar, takipçilerini "#BenKadınım" etiketi ile seslerini duyurmaya çağırdı.