DEM Partili Serhat Eren’den, Bakan Uraloğlu’na PTT önergesi

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır PTT'deki mobbing iddialarıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır PTT’deki mobbing, atama ve soruşturmaları Meclis gündemine getirdi.

Eren, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na yönelttiği soru önergesinde
“184 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan PTT kurumunda son yıllarda yaşanan liyakatsiz atamalar, çalışanlara yönelik baskı ve angarya uygulamalarıyla emekçiler çalışamaz hale getirmektedir” dedi.

Haber - Sen yöneticilerine verilen cezaların her gün arttığını belirten Eren, “Daha önce Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü’nde yapılan yolsuzlukları, yaşanan aksaklık ve eksiklikleri dile getirdikleri için, mevzuat dışı çalışma ve dayatmaları kabul etmeyen 10 emekçi hakkında soruşturma açılmıştı. Geçtiğimiz hafta açılan soruşturma sonucunda Haber - Sen MYK ve şube yöneticilerine uyarı cezası verilmiş, şube sekreteri Mehmet Yusuf Yıldırım sürgün edilmiş ve çoğu sendika üyesi olan 10 dağıtımcı emekçiye ise kınama cezası verilmiştir” dedi.

Eren, Bakan Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

- PTT Diyarbakır Başmüdürlüğü’nde alım yetkisini kötüye kullanarak yolsuzluğa karışan görevliler hakkında tek bir idari soruşturma başlatılmazken, yolsuzlukları, liyakatsiz atamaları, baskı ve mobingleri dile getiren Haber - SenN- şube yöneticilerine yönelik kınama ve sürgün cezası verilmesinin gerekçesi nedir?

- Mehmet Yusuf Yıldırım’a neden ceza verilmiştir? Bu cezanın dayanağı olan eylem ve davranışlar nelerdir?

- PİDM’de posta gönderi sayılarındaki artışa paralel olarak ihtiyaç doğrultusunda neden personel alımı yapılmamaktadır?

- 7201 sayılı Tebligat Kanunu’na göre devlet memuru olmayan kişilerin tebligat yapması yasakken, PTT Diyarbakır Başmüdürlüğü’nde neden tebligatlar taşeronlara yaptırılmaktadır?

- Kanuna ve mevzuatlara aykırı işlem yapan görevliler hakkında neden soruşturma başlatılmamaktadır?

- Asılsız tutanaklar hazırlayarak, hiçbir dayanağı olmayan ithamlarla sendika yöneticilerine ve PTT emekçilerinin ceza almasına neden olan kişiler hakkında bir işlem yapacak mısınız?

- PTT Diyarbakır Başmürlüğü’nde deprem döneminde yapılan yolsuzluklara ilişkin bakanlık olarak şu ana kadar ne yaptınız?

- Asılsız tutanaklar ve hukuki dayanağı olmayan ithamlar sonucunda verilen sürgün ve kınama cezalarının iptal edilmesi için bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?