DEM Partili Bozan: 'Siz iş cinayetlerine tekmelerle cevap veren bir iktidarsınız'

İş cinayetlerinin araştırılması için Meclis’e sunulan araştırma önergesinin görüşüldüğü oturumda konuşan DEM Partili Ali Bozan, "Siz, iş cinayetlerine tekmelerle cevap veren bir iktidarsınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Mersin Milletvekili Ali Bozan, Saadet Partisi Grubu’nun iş cinayetlerinin araştırılması ve iş sahalarında denetimlerin artırılmasına ilişkin Meclis’e sunduğu önergenin görüşüldüğü oturumda konuşma yaptı. İş cinayetlerini AK Parti’nin ciddiyetsiz tutumuna bağlayan Bozan, “Eğer bu Meclis bir irade ortaya koysaydı bu iş cinayetleri engellenebilirdi. Tüm bu iş cinayetlerinin sebebi AKP iktidarının ciddiyetsiz yaklaşımıdır” ifadelerini kullandı.

'MECLİS BİR İRADE ORTAYA KOYABİLSEYDİ İŞ CİNAYETLERİ ENGELLENEBİLİRDİ'

Bozan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Ülke, sizin sayenizde büyük bir işçi mezarlığına dönmüş durumda. Her yıl yüzlerce iş kazası meydana geliyor. Muhalefet her hafta iş cinayetlerini gündeme getiriyor ama AKP’nin sadece el kaldırıp indiren milletvekilleri yüzünden iş cinayetleri araştırılmıyor. Eğer bu Meclis bir irade ortaya koysaydı bu iş cinayetleri engellenebilirdi. Tüm bu iş cinayetlerinin sebebi AKP iktidarının ciddiyetsiz yaklaşımıdır. O kadar ciddiyetsiz bir yaklaşımınız var ki Meclis’in vekillerine o maden sahalarından zeytinyağlarını dağıttınız. Hem de utanmadan, yüzünüz kızarmadan bunu yaptınız. Biz bunları size anlatıyoruz ama siz, iş cinayetlerine tekmelerle cevap veren bir iktidarsınız. Dün burada hayalet vekil sahtekarlığı yapan iktidar grubu ne kadar anlar bilmiyorum ama gelin; bir defa muhalefetin sesini dinleyin ve iş cinayetlerini araştırmak için verilmiş bu önergeye ‘evet’ deyin.”