DEM Parti’den KESK’e ziyaret

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, KESK’in yeni yönetimini ziyaret ederek, ortak mücadele vurgusu yaptı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti ilişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, Emek ve Sosyal Politikalar Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı. Sevtap Akdağ ile DEM Parti Meclis Üyesi Mehmet Bozgeyik, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) yeni yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. DEM Parti heyetini, KESK Eş Genel Başkanları Ayfer Koçak ile Ahmet Karagöz’ün yanı sıra KESK yöneticileri karşıladı. 

KARAGÖZ: ÜLKE YOĞUN BAKIM SÜRECİ YAŞIYOR

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren KESK Eş Genel Başkanı Ahmet Karagöz, kısa bir konuşma yaptı. Karagöz, Erzîngan'ın Licik (İliç) ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat tarihinde yaşanan toprak kayması ile ilgili “Durum içler acısı. Bu ülkenin yer altı, yer üstü kaynakları sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor. Ülkemizin toprakları adeta sermayenin zehir çöplüğüne dönüşmüş durumda. Ülke adeta bir yoğun bakım süreci yaşıyor” dedi. Karagöz ayrıca, mevcut saldırılara karşı ortak cevap olunması gerektiğine de dikkati çekerek, “Emek sürecini barış ve demokrasi süreci ile harmanlayıp hep birlikte bu süreci yürütüp bu saldırılara cevap olmaya çalışacağız” diye konuştu. 

‘ÖRGÜTLÜ MÜCADELENİN ASLİ MERKEZİ’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, “Umarız demokrasi mücadelesine hep birlikte omuz omuza devam ederiz. Bu potansiyel sizde var. KESK’in ilk yıllarını çok iyi hatırlıyorum. Öyle etkinlikler yapıyorlardı ki siyasi partiler başta olmak üzere herkes sizin gölgenizdeydi. O günleri toplum özledi. Hak aramayı, itiraz etmeyi, yanlışa karşı koymayı. Umarım yeni yönetim başaracak. Eski yönetim bu konuda elinden geleni yaptı. Onları da emeklerinden dolayı kutluyorum” dedi. 

‘GELECEĞİ ÖRMEK AÇISINDAN ÖNEMLİ’

KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak ise, birlikte mücadele ettiklerini, bu kapsamda DEM Parti’nin verdiği emeklerin asla yadsınamayacağını ifade ederek, “Nezaketen yapmış olduğunuz bu ziyaret çok değerli. Sadece nezaketen değil, geleceği örmek açısından da çok değerli” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından DEM Parti heyeti ile KESK heyeti basına kapalı görüşmeye devam etti. 
 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler KESK dem