DEM Parti tarih verdi: Başak Demirtaş da aday havuzumuzda

DEM Parti İstanbul, Ankara ve Antalya'da aday çıkarma kararı aldı. Parti sözcüsü Ayşegül Doğan adayların 9 Şubat'a kadar açıklanacağını söyledi. Doğan, "Başak Demirtaş da aday havuzumuzda" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti); İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan bugün parti genel merkezinde gazetecilerin karşısına geçti.

'İSTANBUL VE TÜRKİYE İÇİN DEM ZAMANI'

Ayşegül Doğan, "Öncelikle bunu hatırlatmak isterim. 4 Aralık günü yine burada yaptığımız bir basın toplantısında MYK'dan çıkan bir eğilimi paylaşmıştık sizlerle. O günkü eğilim neydi? Türkiye'nin her yerinde kendi adaylarımızla girme eğilimimizi paylaşmıştık 4 Aralık günü. Bunun için hazırlandığımızı ve kazanacağımızı söylemiştik. Ardından seçim komisyonumuzun ve ilgili kurullarımızın yaptığı bütün tartışmalardan çıkan kararları sizlerle paylaştık. Şimdi artık İstanbul için DEM geldi. En merak edilen yerle başlamak istiyorum. Aylardır partimizin gündeminde güçlü bir seçenek olarak duran, en güçlü seçenek olarak duran hatta kaybettirmek ya da kazandırmak için değil Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. Bugün aslında bu kararı sizlerle paylaşmak için burada toplandık. İlgili kurullarımız aday belirleme çalışmalarına başladı. Yakın zamanda 9 Şubat’a kadar hem İstanbul adaylarımızı hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini de sizlerle paylaşacağız. Diyoruz ki; İstanbul için şimdi DEM zamanı, artık vakit geldi. Türkiye için DEM zamanı. DEM zamanı derken bizim için eşitlik, özgürlük, adalet ve barış vurguları içeren bir zamandan bahsediyoruz. O yüzden bu kararımızı hiç bekletmeden MYK’dan çıktığı andan saatler süren tartışmalardan sonra sizlerle paylaşmak istedik" dedi.

'İSTANBUL'DA BAŞAK DEMİRTAŞ DA ADAY HAVUZUMUZDA'

Doğan, Başak Demirtaş'la ilgili soru üzerine, "9 Şubat’a kadar İstanbul dahil olmak üzere aday göstereceğimiz diğer kentlerdeki adaylarımızın isimlerini kamuoyuyla paylaşacağız. Tabi ki sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda, birbirinden değerli isimler var havuzumuzda. Bütün bunları 9 Şubat'a kadar belirlemiş olacağız. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin havuzumuzda olduğunun, değerlendirildiğinin ve istişareler yapıldığının bilinmesini isterim" ifadelerini kullandı.  

Partinin İstanbul'da aday çıkarma kararı alması, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı gösterilip gösterilmeyeceği konusunda merakları da artırmıştı.

Başak Demirtaş, “Bana bir görev düşerse bu konuda hazırım. Barış ve demokrasinin önünü açacağına inanırsak ve bunun için bir sorumluluk düşerse hazırım” demiş, Parti sözcüsü Ayşegül Doğan, "Başak Demirtaş siyaset yapacaksa adresi DEM Parti'dir" değerlendirmesinde bulunmuştu. 

 

 

(HABER MERKEZİ)