DEM Parti Kadın Seçim Bildirgesi'ni açıkladı: 'Gültan’ın sesi, sözü olacağız'

DEM Parti'nin yerel seçimlere yönelik Kadın Seçim Bildirgesi okundu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Gültan Kışanak'a ve kadın hareketimize yakışır bir şekilde yürüteceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEM Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri Kadın Seçim Bildirgesi'ni Ankara’da açıkladı. Kadın adayların da tanıtıldığı toplantıda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları söz aldı.

Bildirgenin erkek egemen sistemin belirlediği kent yaşamına karşı olduğunu belirten Hatimoğulları, “O kadar güçlü bir bildirge ki yerellerimizde erkek egemen sistemine karşı, erkek egemen sistemin belirlediği kent yaşamına karşı biz kadınlar kadın özgürlükçü, ekolojik, demokratik belediyecilik anlayışımızı sizlere sunacağız” dedi.

Gültan Kışanak’ın Ankara adayı olduğunu hatırlatan Hatimoğulları, “Biz kadınlar cezaevindeki kadın yoldaşımızın kampanyasını bizler hep birlikte onurlu bir şekilde Gültan Kışanak'a ve kadın hareketimize yakışır bir şekilde yürüteceğiz. Sevgili Gültan bizler senin sesin ve sözün olacağız. Sözümüz olsun ki sizler nasıl ki 5 bin yıllık mücadele deneyimle sizler bize bu muazzam mirası bıraktıysanız bizler kazanımlarımızla bizden sonraki kuşakta aynı kazanımlar , aynı umudu aşılayan mirası devredeceğiz, bayrağı asla yerde bırakmayacağız” dedi.

‘SİZLER HALK OYLAMASI İLE SEÇİLDİNİZ, ÖNCÜLÜK EDECEKSİNİZ’

Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle eş başkan adayı olanlara seslenmek istiyorum. Sizler özellikle kentlerimizin kadın özgürlükçü ekolojik ve demokratik dönüşümünün garantisi sizlersiniz. Sizler halk oylaması ya da kent uzlaşısıyla seçildiniz ve bu sürece öncülük edecek olan sizlersiniz. Bu sorumluluk halkımıza karşı bir sorumluluktur, cezaevlerinde bedel ödeyen hayatını yitiren kız kardeşlerimize karşı sorumluluktur, katledilen halkımıza borcumuzdur.”

‘KAYYIM ATAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ’

Kadın cinayetlerine dikkat çeken Hatimoğulları, “Bizler ülkemizde her gün bir kadın katledilmesine İstanbul Sözleşmesi’ni bilerek isteyerek lağveden anlayıştan hesabını soracağız. Kadını ve çocuğu şiddetten koruyan 6284 sayılı kanunu yürürlükten çıkarmak isteyen anlayışa, nafaka hakkımızı elimizden almak isteyen anlayışa karşı mücadelemizi yürütecek, hesabımızı soracağız. Belediyelerimize kayyım atayanlardan mutlaka ama mutlaka hesap soracağız” dedi.

Hatimoğulları, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kadın iradesiyle yerel demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz kadın mücadelesinden aldığımız inançla mücadele tarihimizden aldığımız mirasla Jin Jiyan Azadî ruhuyla başardık başaracağız, vardık varız var olacağız.”

Hatimoğulları’nın ardından DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü seçim bildirgesini okudu.

Ankara adayı Gültan Kışanak’ın bir videosunun da gösterildiği toplantı tüm kadın adayların birlikte fotoğraf vermesiyle sona erdi.

DEM Parti, 13.00’te de tüm adaylarını tanıtacağı bir toplantı düzenleyecek.

 

Etiketler dem parti bildirge