DEM Parti: İstanbul için başvurumuzu zamanında yaptık

DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylarının evrakının zamanında teslim edilmediği iddiasını yalanladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçime katılacak partilerin aday listelerinin seçim kurullarına teslim etme süresi bugün saat 17.00'de sona erdi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan adaylarının belgelerini belirlenen sürede teslim etmediği, adayların seçime katılamayacağı iddia edildi. 

DEM Parti'den yapılan açıklamada, iddia yalanlandı ve aday listelerinin zamanında teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır" denildi.

Sözcü TV'ye açıklama yapan DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da "Başvurumuzu yaptık, sorun yok" dedi.

Habertürk'e konuşan DEM Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Başvuru 16.55'de yapıldı. Seçim kurulu başkanı kabul etmiyor onunla ilgili itirazlarımız devam ediyor. Biraz geç kalmışız bir trafik meselesi nedeniyle. Yolda bir kaza var ondan dolayı gecikme olmuş ama beşe beş arkadaşlarımız ordaymış. Şu anda itirazlarımız devam ediyor niye kabul edilmiyor biz de anlamıyoruz. Bizden kaynaklı bir şey yok sonuçta beşe kadar süre vermişler. 16.55'te arkadaşlarımız binaya girmişler. Şu anda net bilgiyi biz de alamıyoruz. İstanbul’da itirazımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'ALINDI BELGESİNİ ALDIK'

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İl Seçim Kurulu Bürosu'na gelen DEM Parti avukatı, başvurularının kabul edildiğini, başvuru süresiyle ilgili bir problem olmadığını ve alındı belgesi aldıklarını söyledi.

Daha sonra DEM Parti, sosyal medya hesabından İstanbul İl Seçim Kurulu'nun liste teslim tutanağını paylaştı. Tutanakta listenin saat 16.55'te teslim edildiği belirtildi.

(HABER MERKEZİ)