DEM Parti Hazro’da sonuçlara itiraz etti

DEM Parti, Hazro'da geçersiz sayılan 904 oy ve 793 'taşımalı' seçmene ilişkin itiraz başvurusunda bulundu.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 371 oy farkla seçimi AK Parti önde bitirdi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) sonuca itirazda bulundu. İtiraz dilekçesini DEM Parti Hazro Belediye Eşbaşkan adayları Hasibe Yazdık ile Erhan Güven, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç ve DEM Parti Hazro ilçe örgütü üyeleri Hazro Kaymakamlığı'na avukatlar eşliğinde götürdü.

MA'nın haberine göre dilekçede Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Hazro Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde kayıtlı ve oy kullanmış 793 "taşımalı" seçmen ve 904 geçersiz oya ilişkin itirazda bulunuldu.

‘SEÇMENE KAYYIM ATANIYOR’

İtiraz sonrası Kaymakamlık önünde açıklama yapan Hasibe Yazdık, eşit olmayan ve hukuksuz bir seçim süreci atlattıklarını belirterek, "Devletin bütün imkanlarını öne sürerek seçimi elimizden almaya çalışıyorlar. Yaptıkları bütün hukuksuzluklara rağmen ancak 371 fark açabildiler ve 904 geçersiz oy mevcut. Bu oyların tekrar sayılması için itirazımızı yaptık. Verdiğimiz emeğin arkasındayız, irademizi hiçbir şekilde gasp ettirmeyeceğiz. Şimdiye dek seçilmişlerimize atanan kayyım, artık seçmenimize atanıyor" dedi.

‘HARAM OYLARA İTİRAZ ETTİK’

DEM Parti Milletvekili Mehmet Kamaç da "Halk Kurdistan'da baskıcı iktidarın kayyımlarına büyük bir cevap verdi. Biliyorsunuz ki Kurdistan'ın tamamında asker ve polisler ile sahte oylarla çalışma yürütüldü ancak buna rağmen halkımız çok güçlü bir cevap verdi. Bizim de Şırnak'ta olduğu gibi Hazro'daki seçim sandıklarına da giren haram oylara itirazımız oldu. Kürt halkının iradesi tanınmalı ve belediyelerimiz, örgütlerimiz, tüm halkımız birlikte hareket etmelidir" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)