DEM Parti Hakkari merkez ve Yüksekova'yı kazandı

DEM Parti, AK Parti’nin on binlerce taşımalı seçmenine rağmen, Hakkari merkez ve Yüksekova belediyelerini kazandı. Yoğun seçmen taşımalarının yapıldığı ilçe ve beldeler ise AK Parti’ye geçti.

Fotoğraf: DEM Parti
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), AK Parti tarafından seçim öncesi kente taşınan binlerce asker ve polis oylarına rağmen, Hakkari kent merkezi ve Yüksekova'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre kazandı.

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre DEM Parti Hakkari merkez de 14 bin 382, AK Parti ise 13 bin 732 oy aldı. Bu sonuçla kent merkezinde DEM Parti yüzde 48,88’le belediyeyi kazandı.

Kentin en büyük ilçesi olan Yüksekova'da ise DEM Parti 21 bin 591, AK Parti ise 2 bin 784 oy aldı. DEM Parti ilçede yüzde 76.52 oranına ulaşarak rekor kırdı.

On binlerce asker ve polis taşımasının yapıldığı Şemdinli, Çukurca ilçeleri ve Esendere beldesinde ise AK Parti'nin çok düşük bir oyla belediyeleri alması dikkat çekti.

Henüz kesinleşemeyen sonuçların ardından Hakkari ve Yüksekova'da halk sokaklara indi. On binlerin döküldüğü Hakkari sokaklarında, "Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe”, “Yar saçları Lüle, lüle, İsmet sana güle, güle”, “İsmet evine başkanlık senin neyine”, “Direne direne kazanacağız”, “İsmet Kıbrıs’a”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Burası Hakkari buradan çıkış yok” sloganları atıldı. Kentin birçok noktasında kutlamalar alkış, zılgıt, konvoylu gösterilerle devam ediyor.

‘BELEDİYEYİ, OY VEREN, VERMEYEN HERKESLE YÖNETECEĞİZ’

Burada konuşan DEM Parti Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe, AK Parti’nin tüm kirli oyunlarının Hakkari gençliği tarafından boşa çıkarıldığını belirterek, gençlerin sahiplenmesi karşısında onur duyduğunu belirtti. AK Parti’nin tüm sermayesinin Kürt gençliğinin onurlu dik duruşu etmediğini söyleyen Tekçe, "Gençler sözünü tuttu, geldikleri gibi gönderdiler" dedi. Tüm Hakkari halkının zaferi karşısında gurur duyduğunu belirten Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış, “Belediyeye geçtiğimiz de verdiğimiz sözleri esas alarak, eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceğiz. Seçim de ne söz verdiysek bir, bir tutacağız. Halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda hep beraber yöneteceğiz. Bu halkın parasını çalan ve talan edenleri yargı önünde hesabını soracağız. Bu kentte bize oy veren ve vermeyen herkesle hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

‘KONTRALARA KARŞI GENÇLİK KAZANDI’

"Kontralara” karşı bir zafer elde ettiklerini belirten DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, "Çetelere, zulümcülere ve bu halka karşı olan herkese karşı bir zafer elde ettik. Hakkari halkı ve gençleri kontralar karşısında zaferi elde etti. Herkesin emeğine, yüreğine ve mücadelesine sağlık. Gençlerle vardık, varız, var olacağız. Kürt halkı karşısında kirli oyunlara başvuranlar bu gençlik karşısında gerekli cevabı aldı” ifadelerini kullandı.

Seçim süreci boyunca en büyük desteği ve mücadeleyi DEM Parti’ye veren gençlerin olduğunu söyleyen DEM Parti milletvekili Vezir Coşkun Parlak, yürütülen tüm kirli politikaların gençliği yok etme yönünde olduğunu vurguladı. Hakkari'de kazanım elde ederek, gençleri hayal kırıklığına uğratmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Parlak, "Kendileri hayal kırıklığına uğradı. Kurdistan gençleri her yerde herkese, gerekli mesajı verdi. Önderliğin de dediği gibi, genç başladık ve genç kazanacağız. Kontralar kaybetti gençler kazandı” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından partililer resmi sonuçlar kesinleşene dek partilerini aynı moral motivasyonla sahip çıkma çağrısında bulundu.  

(HABER MERKEZİ)