Defne'de rezerv alan toplantısı: Bir sene geçti, her şey çok belirsiz

Hatay'da bakanlık yetkilisi Çekmece Mahallesi'nin rezerv alana dahil edilmesinin proje aşamasında olduğunu söyledi. Ev sahipleri sağlıklı bilgi verilmemesi ve karışıklığın 1 yıldır sürdüğünü belirtti.

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Geçen yılki depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay’ın Defne ilçesinde rezerv alanlara dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çekmece Mahallesi’ndeki rezerv alan bilgilendirme toplantısında Defneliler, belirsizlikten ve yetkililerin kararsızlıklarından yakındı.

Hatay’da depremin ardından yıkımın yoğun olduğu mahalleler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın toplu konut yapabilmesi için rezerv alan ilan edildi. Projeye Çekmece'nin bazı bölümlerinin de dahil olmasıyla, bakanlık yetkilisi mahallelilere bilgi vermek için Defne'ye geldi.

Defne Belediyesi'nin prefabrik yerleşkesinde planlanan toplantı için alan küçük geldi. Katılımcılar alana sığmayınca toplantı bahçeye alındı. Bir saatlik bekleyişin ardından başlayan toplantıya Hatay Barosu’ndan Ecevit Alkan, Hatay Mimarlar Odası Yöneticisi Mustafa Özçelik de katıldı.

BAKANLIK YETKİLİSİ: ÇEKMECE DAHİL DEĞİL

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Ceylan, Çekmece mahallesinin rezerv alan dahil olmadığını, bunun daha proje aşamasında olduğunu, istemeyenlerin dilekçe vererek, itiraz edebileceğini söyledi. Toplantıya gelen mahalleliler toplantıdan hiçbir şey anlamadıklarını, bilgi alamadıklarını, kafalarında soru işaretleri ile evlerine döneceklerini söyledi. Az ve orta hasarlı ev sahipleri, kendi mülklerine güçlendirme yapamadıklarını söyledi. Ev sahipleri, bölgenin rezerv alan içinde görünmesinden dolayı hiçbir şey yapamadıklarını, toplantıda da hiçbir bilgi alamadıklarını belirterek isyan etti.