Dedesinin fotoğrafını paylaşan Mahir Ünal'a 'Cumhuriyet' göndermesi

'Cumhuriyet düşünme setlerimizi yok etti' sözlerinin ardından grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal, dedesi Ali Hafızoğlu Mehmet Ünal'ın fotoğrafını paylaşınca yeniden gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferanstaki konuşmasında sarf ettiği, "Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleri nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal, yeniden gündemde. 

Ünal, sosyal medya hesabından bugün, vefatının 81. yıl dönümünde dedesi Ali Hafızoğlu Mehmet Ünal'ı anan bir paylaşım yaptı. Ünal paylaşımında, "Milli Mücadelemizin neferlerinden biri olarak Kahramanmaraşımızın kurtuluşu için verilen mücadeleye reisliğini yaptığı 140 kişilik kuvvetle katılan, Müslümanlık ve Türklük onurunu yere düşürmeyen dedem Ali Hafızoğlu Mehmet Ünal'ı, vefatının 81. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyorum" ifadelerini kullandı.


Ünal'ın bu paylaşımı sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Birçok kişi Mahir Ünal'ın "cumhuriyet" çıkışını hatırlatarak fotoğrafın altına yorumlar yaptı. Bazı kullanıcılar da Ünal'ı tiye aldı.

Bazı yorumlar şöyle: 

- "Dedesi milli mücadeleye katılmış birinin ağzından çıkacak sözler miydi o sözler ya o sözleri söylemeyeceksin ya da çıkıp burada dedenle övünmeyeceksin o kadar."

- "Yazdıklarından hiçbir şey anlamıyorum keşke Osmanlıca yazsaydın."

- "Gerçek fikrinizi açıklasanız gerçeğe ve güncele uymuyor, gerçeğe ve güncele uyuyormuş gibi yapsanız hem sırıtıyor hem inandıramıyorsunuz. Sizin işiniz artık gerçekten çok zor."

-"Tabi latin harflerini kullanarak kendinizi ifade edemiyorsunuz; anlatım bozukluğu ve yazım hatalarınızın nedeni tamamen harf inkilabı."

- "Rahmetli dedenizin aziz hatırası Milli Mücadele Kahramanları ile anılacaktır, fakat gelecek nesiller sizi daha farklı hatırlayacaklar." 

(HABER MERKEZİ)