DBP’den DFG’ye dayanışma ziyareti: Apê Musa nasıl direndiyse biz de aynı şekilde direneceğiz

Demokratik Bölgeler Partisi, gazetecilerin gözaltına alınması sonrası Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

Mahsum Kara

DİYARBAKIR - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Diyarbakır’da dün sabah saatlerinde Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eş Başkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editörü Gülşen Koçuk ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç’un aralarında bulunduğu 21 gazetecinin polisler tarafından gözaltına alınmasına ilişkin DFG’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. DFG’yi ziyaret eden heyette DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Berivan Sincar ve partililer yer aldı.

21 gazetecinin gözaltına alınmasından dolayı derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade eden DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, şunları dile getirdi: "AKP ve MHP iktidarı devletin bütün olanaklarını arkasına alarak medya imparatorluğu yaratmak istiyor. Kürt gazeteciler ve demokrat gazeteciler ise her koşulda ve kısıtlı imkanlara rağmen bu iktidarın Türkiye’de ve Kürdistan’da yapmış olduğu hukuksuz ve antidemokratik uygulamalarına karşı özgür haberi, fikri, düşünceyi, topluma aktarmaya çalışıyor. Gazeteci arkadaşlarımızın bu konuda nasıl bir rol oynadığını bizler yakından takip ediyor ve farkındayız. Gerek bizler gerekse halkımız özellikle gazeteci arkadaşlarımızın nasıl bir mücadele içerisine girdiğini, halka hakikati hangi koşullarda ulaştırdıklarının farkındayız."

‘YANINIZDA YER ALACAĞIZ’

Bayındır, iktidarın yaratmış olduğu yandaş medya imparatorluğuna rağmen Kürt gazetecilerin direnmeye devam ettiğini söyledi. Bayındır, "Gerçeğin savunucusu olan gazeteci arkadaşlar sayesinde özgür haber ve bilgi alıyoruz" dedi.
Gazetecilere yönelik yaşanan saldırıların ve gözaltıların arkasında iktidarın, yandaş medyaya karşı özgür basının hâlâ dimdik ayakta duruşunu hazmedememesinin yattığını belirten Bayındır, sözlerine şöyle devam etti: "Özelikle Kürt gazetecilere yönelik bu kadar hukuksuz, antidemokratik ve insanlık dışı tutuklamaların, baskıların, haber alma esnasında şiddete maruz kalmalarının arkasına aslında bu gerçeklik yatıyor. Bu anlamda bizler tüm kurumlarımızla her şekilde yanınızda olduğumuzu ve destek olacağımız bir kez daha burada yeniliyoruz. Kürt gazeteciliğinin daha ileriye taşınması için bizler demokratik siyasi kurumlar olarak elimizden geleni yapacağız. İktidarın bu saldırılarına karşı baskı altında tutulan bütün gazeteci arkadaşlarımızın yanında yer alacağız."

‘GÖZALTILAR KÜRTLERE YÖNELİK SALDIRILARIN DEVAMI’

Gazetecilerinin gözaltına alınmasını Kürtlere yönelik devam eden saldırının bir parçası olarak değerlendiren DFG Eş Başkanı Dicle Müftüoğlu, "Kürt basınına yönelik saldırı çok uzun zamandır devam ediyor. Bu durum bazen değişiyor, 90’lı yıllarda ölümler vardı bugün gözaltılar var. Bizler Apê Musa’nın mirasını devam ettiren gazetecileriz. Dün nasıl özgür basın direndiyse bugün de aynı şekilde direnerek devam edecek. Apê Musa nasıl direndiyse biz de aynı şekilde direneceğiz. Bu tür dayanışmalar bizim için çok önemli. Baskının bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bu tarz ziyaretlerin olması bizleri çok mutlu ediyor" dedi.

‘ARKADAŞLARIMIZIN MORALİ YERİNDE'

Gözaltında bulunan gazeteciler hakkında bilgi veren Müftüoğlu şunları söyledi: "Dün arkadaşımızla sadece avukatları görüşebildi. Dosyaya dair kesin bir bilgi yok çünkü savcılık tarafından gizlik kararı var. Bütün arkadaşlarımızın moralleri yerinde. Herkese selamları var. Bizler burada gözaltında olan arkadaşlarımızın yükünü sırtlayarak yola devam edeceğiz. Baskı ve gözaltıların sonuç vermediğini onlar da anlayacak.”