Davutoğlu’ndan hayat kurtaran kadın gazeteciye plaket

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bursa'da saldırıya uğrayan bir kadını koruyarak hayatını kurtaran kadın gazeteci Derya Evren’le görüştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Bursa’da düzenlediği “Kadınlar için Gelecek” programında konuştu. Eğitim ve çalışma hayatında kadınların karşılaştıkları güçlüklere değinen Davutoğlu, “Kız çocuklarımızın eğitimi konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, ne kadar medeni olup olmadığımızın işaretidir” dedi.  

 Kadınların birçok yerde erkeklerden daha düşük ücretlere çalıştırılarak istismar edildiklerini de ifade eden Davutoğlu, “Kadınlara hamilelik, annelik gibi özel hallerde işlerini kaybetmeme garantisi verilmeli” dedi.

Davutoğlu ayrıca, kadınların annelik ile profesyonel iş hayatı arasında tercih yapmak zorunda bırakılmaması gerektiğini, ikisini de aynı anda temin edebilecek altyapının sağlanması gerektiğini söyledi.

KADIN GAZETECİYE PLAKET

Konuşmasının ardından Davutoğlu, bıçak zoruyla taksiye bindirilip kaçırılmaya çalışılan kadını polis gelinceye kadar aracına alarak koruyan ve şüphelinin belinden bıçağı alıp sakinleştirmeye çalışan gazeteci Derya Evren’e bir plaket verdi.

Davutoğlu, “Derya hanıma bu plaketi verirken, erkeklere de bir çağrıda bulunmak istiyorum. Erkeklerin öncelikli görevleri herhangi bir kadına şiddet olayı gördüğünde müdahil olmak ve engellemek erkeklerin namus borcudur. Kadınları korumak erkeklerin namus borcudur. Kadın onurunu koruyan her erkek saygıya layıktır. Kadın onuru çiğnenirken, kadına karşı şiddet uygulanırken susan her erkek insanlık onuruna da, erkeklik onuruna da aykırı davranmış olur. Kadın onurunu korumak, hem kadınlarımızın hem erkeklerimizin ortak görevidir” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)