Davutoğlu: Nurettin Canikli'nin malvarlığı araştırılmalı

'Sedat Peker'in iddialarının çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum' diyen Davutoğlu ekledi: Nurettin Canikli'nin malvarlığı araştırılmalı. Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum malvarlığım araştırılsın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker’in bürokrat ve siyasetçilerle ilgili iddialarının çoğunun doğru olduğunu düşündüğünü söyledi.

YouTube'da Ankara Masası Gündem programına katılan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:  

İDDİALARIN HEPSİ SORUŞTURULMALI: Sedat Peker’in açıklamalarının hepsi hukuki soruşturma gerektiren şeyler. Bunun onda biri başka bir ülkede olsa şu ana kadar savcılar harekete geçmişti.

Doğru ya da yanlış ona yargı karar verir. Ama iddialarının hepsi soruşturmaya, hepsi hukuki bir sürece muhatap hususlardır. 

(Olası bir iktidar değişikliğinde sizin tutumunuz ne olur?) Sedat Peker söylediği için değil vaka neyse onun gereğini yaparız.

HEPSİ SON 5 YIL İÇİNDE: Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağında kokain baskını yaptı Brezilya hükümeti. Niye bunlar 2016’da yoktu? Bakın bu bahsedilen bütün şu işlemlere bakın hepsi son 5 yıl içinde. Niye biz 2015-2016’da biz teröre karşı göğüs göğse mücadele ederken bunlar yaşanmıyordu? İşte aramızdaki fark bu... Hani 'gereğini yaptık' demiş ya işte size gereği yaptırılan iş bu. Bakın bu iddiaların (Sedat Peker’in iddiaları) ben çoğunun doğru olduğunu düşünüyorum da buna yargı karar verecek.

ÇANLARINA OT TIKARDIM: (Peker'in 'Mehmet Ağar Bodrum Yalıkavak Marina'ya çöktü' iddiası) Var mı 2016 yılında marinaya çöktüm diyebilecek cesarette birisi? Var mı böyle rüşvet iddiaları? Öncesinde var. 2015-2016’da bir rüşvet iddiası var mı? Çanlarına ot tıkardım vallahi ve hiç kimseye taviz vermedim. 

'BURASI AİLE ŞİRKETİ DEĞİL PARTİ' DEDİM: Berat bey milletvekili olmak istediğinde cumhurbaşkanına hayır efendim dedim. Ben berat beyi tanımam. İyidir, kötüdür onu bilemem bakmam lazım. Ne çalışma yaptı? Ne yaptı? Ama damadınızın milletvekili olması, size de zarar verir, kendisine de zarar verir, devlete de zarar verir dedim. Yapmayın dedim. 

Kendi söyledi ve şu kuralı koydum. Cumhurbaşkanı ailesi aklıma gelmedi bana böyle bir teklif ile geleceğini de düşünmemiştim. Ama baktım ki birçok belediye başkanı, milletvekilleri, dönemin sonuna gelmiş olanlar bana gelip, kendi çocuklarını takdim ediyorlar... Bunun önünü kesmek için MYK'da şu kararı aldım. Milletvekillerinin, belediye başkanlarının birinci derece yakın akrabaları milletvekili adayı olmasınlar. Burası aile şirketi değil, burası parti dedim. Ve böyle bir karar aldık.

BAKANLIK YAPACAK KAPASİTEDE OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORDUM: Daha sonra sayın cumhurbaşkanı, Berat beyi söylediği zaman, sayın cumhurbaşkanımıza dedim. Ve son güne kadar Berat beyin müracaatını da almadım son günlerde aldım. Israr etti sayın cumhurbaşkanı. Arada ihtilaf çıkmasın diye aldım.

Bakan olduğu zaman da olmaması gerektiğini söyledim. Ve başka bir listeyi götürdüğüm şeyde yoktu. Israr etti bir kaç isimle birlikte. Nihayet Bakanlar Kurulu benim elimde, benim imzamla olsaydı kesinlikle yapmazdım. Cumhurbaşkanının damadı olduğundan değil, tanımıştım ve bakanlık yapacak kapasitede olduğunu düşünmüyordum.

'SUÇSUZUM' DEMESİNİN KIYMETİ YOK: (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli hakkındaki yolsuzluk iddiaları) Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım.

Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak? (HABER MERKEZİ)