Davutoğlu İmamoğlu'nu Saraçhane'de ziyaret etti

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, İmamoğlu'nu Saraçhane'deki belediye binasında ziyaret etti, "Sayın Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık. Bunları Türkiye yaşamamalıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mahkumiyet kararının açıklanmasının ardından "Programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum" açıklaması yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’deki belediye binasında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, demokrasi tarihi açısından ileride hatırlandığında 'hicap' ve 'utanç' duyulacak bir gün olduğunu belirtip şöyle devam etti: “Sayın Erdoğan ceza aldığında da bu binadaydık. Aradan neredeyse çeyrek asır geçti. Tekrar benzer bir gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gelmekten de şahsen büyük üzüntü duydum. Bunları Türkiye yaşamamalıydı. 

Milli iradenin üstünde bir irade tanımam. Tanımamalıyız ve eğer milli iradeyi aşan bu kararları varsa hukuk kararları, meşruiyeti her an tartışılacak kararlardır. Yargı bağımsızlığıyla ifade edilecek bir durumla karşı karşıya değiliz. Siyasetin yargı üzerine müdahalesiyle karşı karşıyayız. Bunun üzerinden gelecek seçimlerle ilgili mesaj verme niyeti varsa iktidardakilerin, bu mesaj kesinlikle tarafımızca kabul görmeyeceği gibi mesajın karşılığında da demokratik her türlü çabayı gösteririz.

Demokrasi mesajı, özgürlük mesajı, milli irade mesajı ve her tür baskıya ve hukuk da kullanılarak yapılabilecek her türlü müdahaleye karşı, milli iradeyi sonuna kadar korumaya kararlılık mesajımızı buradan ileteceğiz." (HABER MERKEZİ)