Dava sonuçlandı: Robert De Niro'dan eski asistanına 1,2 milyon dolar tazminat

Robert De Niro’nun yapım şirketi, oyuncunun eski asistanı olarak çalışan Robinson’a cinsiyet ayrımcılığı ve zorbalık nedeniyle 1,2 milyon dolar tazminat ödeyecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Taksi Şoförü", "Sıkı Dostlar", "Casino", "Kızgın Boğa" ve "Baba" filmleriyle tanınan oyuncu Robert De Niro'nun şirketi Canal Productions, cinsiyete dayalı ayrımcılık uyguladığı ve misilleme yaptığı gerekçesiyle eski çalışanı Graham Chase Robinson'a 1,2 milyon dolar tazminat ödeyecek.

2008 yılında De Niro'nun kişisel asistanı olarak işe alınan Graham Chase Robinson, daha sonra şirkette üretim ve finanstan sorumlu başkan yardımcılığına terfi etti. Robinson, 2019'da istifa ettikten sonra, "duygusal sıkıntı ve itibarın zedelenmesi" nedeniyle 12 milyon dolarlık dava açtı; kendisine "kaba, uygunsuz ve cinsiyetçi yorumlarda bulunduğunu" ve "basmakalıp kadınsı" görevler verildiğini iddia etti.

'HER ŞEYİMİ KAYBETTİM'

638 işe başvurmasına rağmen dört yıldır çalışmadığını söyleyen Robinson, "Sosyal bir hayatım yok. Çok aşağılandım, utanıyorum ve kendimi çok yargılanmış hissediyorum. Bir bakıma o kadar zarar görmüş hissediyorum ki… Hayatımı kaybettim. Kariyerimi kaybettim. Finansal bağımsızlığımı kaybettim. Her şeyi kaybettim" ifadelerini kullandı. 

Şirket ise Robinson'ı ofis fonlarını kötüye kullanmak, şirket mülklerini çalmak ve 450 bin dolardan fazla havayolu milini kişisel hesabına aktarmakla suçlayarak 6 milyon dolarlık karşı dava açtı. Sekiz gün süren ifade ve beş saatlik müzakerenin ardından jüri, Robinson'u Canal'ın mali suiistimal iddialarının hiçbirinden sorumlu bulmadı. 

Robinson'ın avukatı David Sanford açıklamasında, "Bayan Robinson, Canal'a karşı açtığı davayı kazanmakla kalmadı, aynı zamanda jüri, De Niro'nun kendisine yönelik iddialarının yersiz olduğunu tespit ederek Bayan Robinson'u tamamen haklı çıkardı" ifadelerini kullandı. 

'YAZIKLAR OLSUN SANA' DİYE BAĞIRDI

Mahkemede tanık kürsüsüne çıkan De Niro, ara sıra Robinson'ı azarladığını ve sesini yükselttiğini kabul etse de asla tacizde bulunmadığını söyledi. Oyuncu daha sonra mahkeme salonunun diğer ucundan "Yazıklar olsun sana" diye bağırmıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)