DasDas eylül ayı takvimini duyurdu

DasDas'ta eylül ayında düzenlenecek olan tiyatrolar, stand-up gösterileri ve konserlerin takvimi açıklandı.

La Reprise. Histoiré Du Théâtre
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ataşehir'de bulunan DasDas'ın Eylül ayı takvimi açıklandı. DasDas'ta bu ay, birçok tiyatro oyunu, stand-up gösterileri ve konserler düzenlenecek. 

9 ve 10 Eylül tarihlerinde, yönetmen Milo Rau'nun 2012 yılında Liege’de bir grup gencin yaşadığı trajik bir hikayeyi anlattığı ödüllü oyunu ‘La Reprise. Histoiré Du Théâtre (I)' sahnelenecek. Tom Adjibi, Suzy Cocco, Sara De Bosschere, Sébastien Foucault, Fabian Leenders, Johan Leysen’in rol aldığı oyun, ilk kez sahnelendiği 2018'de New York Times tarafından 'Yılın En İyi Yapımı' seçilmişti.

La Reprise. Histoiré Du Théâtre

‘Gılgamış Destanı’, 15 ve 16 Eylül'de İO Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında sergilenecek. Daphne Agten ve Layla Önlen’in sahne aldığı ve çok dilli sergilenecek olan oyunda seyirciler mekanda oyuncuların peşi sıra dolaşarak hikâyeye eşlik ederken kimi zaman kendilerini oyuncularla birlikte sahnede bulacak.

Gılgamış Destanı

DasDas’ın son prodüksiyonlarından ‘Şimdi’ 30 Eylül'de tiyatroseverlerle buluşacak. Tim Crouch’un yazdığı Öner Erkan’ın ise yönetmen koltuğuna oturduğu oyunun oyuncu kadrosunda; Erdem Şenocak, Levent Kazak, Melikşah Altuntaş ve Nezaket Erden bulunuyor. “Bakmayı seçtiğimiz ya da seçmediğimiz her şeyden ne kadar sorumluyuz?” sorusuna cevap arayan ‘Şimdi’, yönetilmekte olan medyatik çılgınlıkların, zengin çeşitliliği arasında durup düşünmek için bir toplanma çağrısı başlatıyor. 

30 Eylül'de, Turgut Özakman’ın kaleme aldığı ve usta sanatçı Metin Akpınar'ın süpervizörlüğünü üstlendiği ‘Deli Bayramı’ izleyicilerle buluşacak. Oyunun oyuncu kadrosunda; Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu yer alıyor. Oyunun yönetmenliğini Metin Akpınar ve Mert Fırat üstlenecek. 

Deli Bayramı

1-2-8-9-15-22-23 ve 29 Eylül tarihlerinde, TuzBiber’in en iyi komedyenlerinin 15’er dakika sahne aldığı TuzBiber 6’lı şov sahnede olacak. Bu etkinlikte saatine kadar gösteri kadroları açıklanmıyor ve hangi altı komedyenin sahnede olacağı seyircilere sürpriz oluyor. Bunun dışında, Salih Tıraş 20 Eylül'de; Nevzat Can Ünsal da 27 Eylül'de sahnede olacak. 

Müzik prodüktörü Mert Demir, 29 Eylül akşamı ilk kez DasDas'ta sahneye çıkacak. Demir, Mabel Matiz'in 'Antidepresan' şarkısının prodüktörlüğünü üstlenmişti. 

Detaylı bilgilere buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)