Darp, alıkoyma ve cinsel istismara 8 yıl hapis cezası

16 yaşındaki Ü.K.'yi darp eden, alıkoyan ve cinsel istismarda bulunan Aslan Atilla Kurtbaş, 8 yıl hapis cezası aldı. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, cezayı yeterli bulmayarak tepki gösterdi.

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi.
Google Haberlere Abone ol

BURSA – Bursa’da 3 sene önce 16 yaşındaki Ü.K.’yi alıkoyarak cinsel istismarda bulunan 35 yaşındaki Aslan Atilla Kurtbaş’ın duruşması bugün görüldü.

Buna göre istismara göz yuman Aslan Atilla Kurtbaş'ın annesi Neriman Kurtbaş ertelenmiş 2 yıl, Aslan Atilla Kurtbaş ise kanıtlı suçlara rağmen 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, verilen cezaya tepki gösterdi.

‘ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET’

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, Ü.K.'nin adalet arayışı için Bursa Adliyesi önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını okuyan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner, “Biz adalet mekanizmasının suçludan değil, haklıdan yana işlemesini talep ediyoruz. Reşit olmayan bir kız çocuğuna bu kadar şeyi yaşatan birinin alacağı ceza, kesinleşmemiş 8 yıl hapis cezası olmamalıydı" dedi. Döner, özellikle çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve istismara zemin oluşturan tüm sebeplerin ortadan kaldırılması için ilgili tüm birimlerle iş birliği yapılması gerektiğini vurguladı. Sanık Aslan Atilla Kurtbaş'ın isnat edilen suçlardan en üst noktadan ve indirimsiz olarak ceza alana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Döner, "Bir kez daha haykırıyoruz ki, erkek adalet değil, gerçek adalet'' çağrısında bulundu. (DUVAR)