Daron Acemoğlu'ndan Mehmet Şimşek yorumu: Doğru politikaya gücü yetmez

Daron Acemoğlu, Mehmet Şimşek’in yeniden ekonominin başına geçeceği iddialarına ilişkin “Doğru politikaları uygulamaya gücünün yeteceğinden emin olmadığını” söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Massachusetts Institute of Technology (MIT) İktisat Profesörü Daron Acemoğlu, ekonominin başına geçeceği konuşulan eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın üstlendiği “Yakın Gelecekte Dünya ve Türkiye” paneline konuk olan Acemoğlu, Şimşek hakkında, doğru politikaları uygulamaya gücünün olup olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Acemoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmeler yaptığı Mehmet Şimşek hakkında şöyle konuştu:

“Bence şu anda mümkün değil. Mehmet Şimşek, gelebilecek kişiler içinde kalifikasyonu en yüksek olanlardan bir tanesi fakat burada bahsettiğim politikaları uygulayıp uygulamayacağından, hatta uygulamaya gücünün yetip yetmeyeceğinden emin değilim.”

Acemoğlu, şunları belirtti:

“Türkiye kurumları giderek kötüleşiyor. Kurumsal çöküş, kendi başına olmuyor. Bu çöküş, siyasi hakların çöküşüyle alakalı. Bunların hepsini bir arada görmek lazım. Teknolojinin nereye gittiğine bakmamız lazım. Siyasi, sosyal ve iktisadi kurumlar, teknolojinin gittiği yeri ve teknolojinin ürünlerinin nasıl paylaşıldığını belirler.” (HABER MERKEZİ)