Danıştay gar ihalelerinde İBB'yi haklı buldu: İşlemler iptal edildi

Haydarpaşa ve Sirkeci gar alanıyla ilgili ihaleden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elenmesi üzerine açılan davada Danıştay belediyeyi haklı buldu. İhaleler iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalelerinin iptali için yaptığı başvuru sonuçlandı. İstanbul 11. İdare Mahkemesi'nin ihaleleri iptal etmemesi üzerine Danıştay, bu kararı bozdu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kiraya verilmesi ihalesini içeren ihalelerde İBB iştirakleri elenmişti. Danıştay kararında, İBB iştiraklerinin ihalede değerlendirilme dışı bırakılmasının rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlâl eden bir uygulama olduğu vurgulandı.

Danıştay, alanların kiraya verilmesine ilişkin düzenlenen ihaleyi iptal etti ve kararında “Davacı şirketlerin oluşturduğu ortak girişim tarafından verilen teklifin, bu şartı sağlamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması üzerine ihalede, geçerli tek teklifin kaldığı ve ihalenin de tek teklif üzerinden sonuçlandırıldığı görülmüştür. Bu itibarla, dava konusu ihalede hukuka uygunluk, davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararında ise hukukî isabet bulunmamaktadır” denildi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da karar üzerine, "İtirazımız üzerine, TCDD tarafından yapılan Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihale iptal edildi. Danıştay, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bozup Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanları ihalesinden İBB iştiraklerinin usulsüz şekilde elenmesini hukuka aykırı buldu" diye tweet attı.

İBB resmi hesabından da, "İstanbul'un tarihini, kültürünü ve doğal alanlarını korumaya devam edeceğiz" açıklaması yapıldı.(HABER MERKEZİ)