Danimarka polisi: AVM saldırganının zihinsel sağlık sorunları var

Kopenhag'da alışveriş merkezine silahlı saldırı düzenleyen 22 yaşındaki Danimarkalı'nın zihinsel sağlık sorunlarının olduğu ve psikiyatrik değerlendirmeye tabi tutulacağı açıklandı.

Saldırıda hayatını kaybedenler anıldı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir alışveriş merkezinde 3 kişiyi öldürüp çok sayıda kişiyi yaralayan saldırganın zihinsel sağlık sorunlarının bulunduğu ve psikiyatri servisine sevk edildiği açıklandı.

Reuters'ın haberine göre, yetkililer saldırıyı artık bir terör eylemi olarak düşünmediklerini açıkladı.

22 yaşındaki Danimarkalı erkek, saldırıdan sonra "kasten adam öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Saldırganın 24 gün gözaltında olacağı ve psikiyatrik değerlendirmeye tabi tutulacağı belirtilirken ismi açıklanmadı.

Saldırgan 17 yaşındaki iki Danimarka vatandaşını ve 47 yaşındaki bir Rus vatandaşını öldürdü. 16 yaşındaki bir kız da dahil olmak üzere dördü ağır olmak üzere, yedi kişi yaralandı. 20 kişi olay yerinden kaçarken yaralandı.

Polis Başmüfettişi Soren Thomassen gazetecilere verdiği demeçte, olayın mevcut kanıtlara dayanarak bir "terör eylemi" olarak görülemeyeceğini ve zanlının başkalarıyla birlikte hareket ettiğine dair bir işaret bulunmadığını söyledi. Thomassen, "Bu korkunç olay için saldırgan hazırlık yapmış. Şu anki değerlendirmemiz, ölenlerin rastgele kurbanlar olduğu yönünde," dedi.

Saldırı sonrasında alışveriş merkezi yakınında bulunan bir alanda düzenlenecek Harry Styles konseri iptal edilmişti. (DIŞ HABERLER)