ÇYDD’den deprem bölgesine mentor desteği

ÇYDD, depremzede gençlerin uyum ve kariyer becerilerinin artırılması için Samandağ Çağdaş Eğitim Merkezi’nde ek bir mentorluk projesi yürütüleceği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve resmi rakamlara göre 50 binden fazla can kaybına neden olan depremlerden etkilenelerin insanı şartlarda yaşamaya devam edebilmeleri için faaliyetlerde bulunan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), kadın ve çocukların sosyal, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Samandağ Çağdaş Eğitim Merkezi’ni (SÇEM) kurmuştu. Haziran 2023’te faaliyete başlayan SÇEM’de, ülke genelindeki 40 ÇYDD şubesinden gelen 85 eğitmen tarafından resimden müziğe, sanattan teknolojiye kadar 13 alanda toplamda 525 saat boyunca devam eden atölyeler ile birlikte kadın ve çocukların yaşadıkları travmayı hafifleterek kişisel gelişimlerine katkı sağlamak hedeflenmişti.

ÇYDD tarafından 2012 yılından beri öğrencilerinin iş yaşamlarına geçmeden önce kişisel ve mesleki yönde donanımlı bireyler olmalarına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen mentorluk projesinin deprem etkisinin yoğun şekilde hissedildiği 11 şehre taşınacağı belirtildi. ÇYDD tarafından yapılan açıklamada depremzede gençlerin uyum ve kariyer becerilerinin artırılması için ek bir mentorluk projesi yürütüleceği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, projenin şubat ayında faaliyete geçeceği ifade edildi.

Proje ile bölgede yaşayan gençlerin gelecek kaygısının azaltılması, stres yönetimi ve kariyer becerilerinin güçlendirilmesine yönelik eğitimlerin verileceği; böylelikle bölgede yaşantının normale dönme sürecini hızlandırmanın hedeflendiği belirtildi.