Cüneyt Özdemir bir cümle kurdu, 10 anketle yanıt geldi

Cüneyt Özdemir, "Bütün araştırmalarda AKP birinci çıkıyor" dedi, ORC Araştırma Genel Müdürü 10 anketin sonuçlarını paylaşarak yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Cüneyt Özdemir, kendi Youtube kanalında yaptığı açıklamada tarafsız tüm anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin birinci çıktığını ileri sürerek şöyle dedi:

“Bir sürü insan 'O gün geldiğinde' diyerek zil takmış oynuyor. Bakıyorsun şu an bütün araştırmalarda AK Parti 1. çıkıyor. Erdoğan istisnasız bütün araştırmalarda Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkıyor. Böyle bir gerçek de var. Bazen gerçeği görmemek insanların işine geliyor gibi. Özellikle Millet İttifakı’nda. Her iki taraf için de zor bir seçim bu. Millet İttifakı’nın oyu toplamda Erdoğan’ı yakalıyor ama toplamda yakalıyor. AK Parti hala Türkiye’nin 1. partisi. Senin hiç gördüğün anket var mı şu anda AK Parti’nin CHP’nin gerisine düştüğü?”

Özdemir’in bu iddiasına ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki sosyal medya hesabından farklı anketler paylaşarak yanıt verdi. Cüneyt Özdemir'i etiketleyen Pösteki'nin paylaştığı anketler şöyle: 

 

(HABER MERKEZİ)