Cuneyd Zapsu: Herkes işsizlikten şikâyet ediyor ama ben adam bulamıyorum

İş insanı Cuneyd Zapsu, "Herkes işsizlikten şikâyet ediyor. ama ben adam bulamıyorum. Doğru düzgün çalışan bulmak çok zor artık. Amerika'da, Almanya'da durum çok daha kötü" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BİM marketlerin kurucusu ve eski ortağı Cuneyd Zapsu, Youtube üzerinden katıldığı bir söyleşide işsizlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zapsu, “Gençler belki alınacak ama herkes işsizlikten şikâyet ediyor. Ben adam almak istediğimde adam bulamıyorum” diye konuştu.

Türkiye'nin nispeten iyi durumda olduğunu belirten Cuneyd Zapsu, "Amerika çok daha kötü, Almanya çok kötü. Bildiğim iki ülkeyi söylüyorum. Türkiye'de aynı şeye girmiş. Gençlerimiz hem ilgilenmiyor hem okumak da istemiyor. Ama her şeyi de istiyorlar. Öte taraftan öğrenmek dahi istemiyor iş. Doğru düzgün çalışan bulmak çok zor artık. 'Ne olmak istiyorsun' dediğimde hiç bir şey söylenmiyor. Eskiden hiç olmazsa şarkıcı olacağım, futbolcu olacağım denirdi. Şimdi Youtuber, Influencer olmak istiyor. Hiçbir şey yapmadan para kazanıldığını görüyorlar çünkü... Birazcık da yönlendirmenin de bu olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

CUNEYD ZAPSU KİMDİR?

BİM'in kurucusu ve eski ortağı Cuneyd Zapsu, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin de kurucuları arasındaydı. Cuneyd Zapsu, AK Parti'de 2001 ile 2008 yılları arasında partinin merkez yürütme kurulu üyesiydi.

Zapsu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi iktisat bölümünü bitirdi. Almanya'da tekstil şirketi kuran Cuneyd Zapsu, 1985 yılında Balsu Gıda'yı, daha sonra Teksu'yu ve 1995 yılında da BİM alışveriş mağazaları zincirini kurdu, 2003'te BİM'deki hisselerini sattı. (EKONOMİ SERVİSİ)