Cumhuriyet yazarı Ahmet Yavuz: Alev Coşkun paranın iade edildiğini söyledi

Para karşılığı haber yapıldığı iddiasının ardından Cumhuriyet gazetesinde başlayan tartışmalar sürüyor. Gazetenin yazarı Ahmet Yavuz, Vakıf Başkanı Alev Coşkun'la olan görüşmesini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesinde para karşılığı haber yapma ve Cumhuriyet arşivinin satılmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Cumhuriyet yazarı Ahmet Yavuz, iddialara ilişkin Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ile görüştüğünü, Coşkun'un paranın iade edildiğini söylediğini ve yaşananları 'yol kazası' olarak değerlendirdiğini yazdı.

Kişisel blogunda "Cumhuriyet'te yaşananlara ilişkin tavrım" başlıklı bir yazı yayınlayan Yavuz,  yaşananları iki defa yazar Işık Kansu ile görüştükten sonra Alev Coşkun'u da ziyaret ettiğini söyledi.

Yavuz'un yazısına göre sorumluluğunu kabul eden ve yaşananları 'yol kazası' olarak niteleyen Coşkun, Trendyol'dan alınan 500 bin TL'nin iade edildiğini söyledi.

Ahmet Yavuz, yazısını şöyle sonlandırdı:

"Gazeteyle bağım açısından Coşkun'un samimi açıklamaları, meseleyi hata olarak nitelendirmesi,  sorumluluğu üstlenmesi ve tartışmalara konu olan paranın iade edilmiş olması çok önemliydi. Değer ve ilkelerim açısından rahatladığımı belirtmeliyim.

Kanaatimce gazeteden ayrılanlara yeniden kapının açılması ve ayrılan arkadaşların da meseleye mevcut bakışlarından farklı bir bakışla ele almaları gazetenin itibarı açısından zorunluluk olarak ortaya çıkmaktadır. Bu, benim görüşümdür, takdir taraflara aittir."

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesinde vakıf yöneticisi avukat Turan Karakaş, eski genel yayın yönetmeni Arif Kızılyalın, idari-mali işler müdürü Osman Selçuk Özer ve reklam müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine haber yapma karşılığında Trendyol'dan çikolata kutusunda kayıt dışı 500 bin TL aldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra ise gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun yazdığı yazı gazetede yayımlanmamış, Mollaveisoğlu da görevden alınmıştı (HABER MERKEZİ)