Arif Kızılyalın: Cumhuriyet Yayın Danışmanlığı görevimin askıya alınmasını istedim

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Arif Kızılyalın, görevinin askıya alınmasını istedi, "saldırılar gazetenin üzerindeki tozu alır, Cumhuriyet evlatları 'kaya' gibi baki kalır." diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhuriyet gazetesinde "parayla haber yapıldığı" iddiasının ardından yaşanan tartışmalarda, Yayın Danışmanı Arif Kızılyalın da görevinin askıla alınmasını istediğini yazdı. Kızılyalın, gazetenin yeniden yapılanması sürecine katkıda bulunmak için bu kararı aldığını belirtti, yazılarına devam edeceğini ifade etti. Kızılyalın'ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Cumhuriyet bir süredir saldırı altında. Bilinmeli ki 'içeriden-dışarıdan' salvo atışlar, sadece Atatürk’ün gazetesinin üzerindeki tozu alır, Cumhuriyet evlatları 'kaya' gibi baki kalır. Ne var ki hayal ürünü senaryolar hepimizi yıprattı. Şimdi gazete yeniden yapılanıyor. Bu sürece katkı sunulması adına yayın danışmanlığı görevimin askıya alınmasını kendim istedim. Geçiş döneminde haftalık yazı, yorum, özel haberlerle büyük aileme katkı sağlayacağım. Gazetem yoluna azimle devam edecektir. " 

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesinde vakıf yöneticisi avukat Turan Karakaş, eski genel yayın yönetmeni Arif Kızılyalın, idari-mali işler müdürü Osman Selçuk Özer ve reklam müdürü Esra Bozok hakkında, bir e-ticaret firmasından Ocak 2023’te yürürlüğe giren e-ticaret yasası aleyhine haber yapma karşılığında çikolata kutusunda kayıt dışı 500 bin TL aldıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Daha sonra ise gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun yazdığı yazı gazetede yayımlanmamış, Mollaveisoğlu da görevden alınmıştı. Sonrasında  Cumhuriyet.com.tr'nin genel yayın yönetmeni Mustafa Büyüksipahi, hem gazetenin genel yayın yönetmenliğinden hem de yayın kurulu üyeliğinden istifa etmişti.

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun ise  daha sonra yaptığı açıklamada iddiaları reddetmiş ve Cumhuriyet gazetesine yönelik organize bir saldırı olduğunu öne sürmüştü.