Cumhuriyet Bayramı gösterisinden çıkarılan öğrenciyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı

Afyon'da disleksi hastası çocuğun 29 Ekim gösterisinde gruptan ayrılarak kenarda tutulduğu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. M.E.T'nin provalarda da kenarda tutulduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afyon'da dikkat eksikliği (disleksi) olan 4'üncü sınıf öğrencisi M.E.T., 29 Ekim gösterisi öncesi öğretmeni tarafından gruptan ayrılarak, kenara çekildi. Gösteri boyunca kenarda arkadaşlarını izleyen M.E.T.'nin görüntüleri, sosyal medyada tepkiye neden oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatırken, M.E.T.'nin sınıftaki provalarda da arkadaşlarından ayrı oturtulduğu ortaya çıktı.

DHA'da yer alan habere göre, Afyon Atatürk İlkokulu'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında, sınıf öğretmeni Ş.Ş. öncülüğünde 24 öğrenci, üzerinde Atatürk fotoğrafı ve Türk bayraklarının olduğu tişörtlerle sahneye çıktı. Gösteri başlayacağı sırada öğretmen Ş.Ş., disleksi hastası öğrenci M.E.T.'yi gruptan ayırıp, uzaklaştırdı. Daha sonra diğer öğrenciler, çalan müzik eşliğinde gösterisini sundu. Bu sırada kenarda duran M.E.T. ise elleri önünde katılımcıların alkışladığı arkadaşlarını izledi.

YENİ GÖRÜNTÜLAR ORTAYA ÇIKTI: SINIFTA DA KENARDA BIRAKILMIŞ

Sosyal medyada yayılan görüntüler, tepkiye neden oldu. M.E.T.'nin gösteri için sınıfta yapılan provalarda da sırada oturduğu ve arkadaşlarına dahil edilmediği yeni görüntüler ortaya çıktı. Sınıf öğretmeni Ş.Ş.'nin kendi sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, M.E.T.'nin sırasında oturduğu görüldü. Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı.

ÖĞRETMENDEN ANNEYE TEPKİ

Küçük çocuğun annesi A.T., durumu fark edince gösteri sırasında koşarak öğretmenin yanına gittiğini ve durumun neden böyle olduğunu sorduğunda ise ‘ilgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksi’ diyerek ummadığı bir cevap aldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)