Cumhurbaşkanına hakarete hapis cezası

Sosyal medya paylaşımıyla Cumhurbaşkanına hakaret ettiği öne sürülen Liberal Demokrat Parti Eskişehir eski Başkanı Önder Artan’a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Önder Artan
Google Haberlere Abone ol

Özge Zaim

ESKİŞEHİR - 2017 yılında Eskişehir’de Liberal Demokrat Parti (LDP) İl Başkanlığı görevinde bulunan Önder Artan hakkında sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Artan’a bugün görülen duruşma sonucunda 11 ay 20 gün hapis cezası ve hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 yıl denetimli serbestlik verildi.

‘CUMHURBAŞKANINA HAKARETİM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Önder, 2017 yılında yaptığı paylaşımda, “Hırsızlar geliyor, ben bugün evde oturacağım” ifadelerini kullandı. Aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Eskişehir’e miting düzenlemek için geldi. Bunun üzerine Artan hakkında soruşturma başlatıldı. Artan, “Paylaşımda herhangi bir isim falan da belirtmememe rağmen hakkımda soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanına herhangi bir hareket söz konusu değil. O dönemde zaten siyasi parti il başkanıydım. Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaretim söz konusu olmadığı halde soruşturmaya mahkum kaldım” dedi. 5 yıldır görüşülen dava ise bugün sonuçlandı. Buna göre Artan’a 11 ay 20 gün hapis cezası ve hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 yıl denetimli serbestlik verildi. Artan, sözlerine şöyle devam etti: “Hırsızlar geliyor sözüyle demek istediğim benim mitingte paramın çalınmasıydı. Cumhurbaşkanı’nın buraya gelmesinden dolayı birisi şikâyet ediyor. O şekilde soruşturmaya alınıyorum. Ama benim Cumhurbaşkanına öyle bir hakaretim söz konusu olamaz. Siyasi bir kimliğim var. Cumhurbaşkanına söylemememe rağmen bu ceza verildi. Bu soruşturmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. İtiraz sürecinde umarım beraat kararı çıkar, ben de aklanırım.”