Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hahambaşı Rav İsak Haleva ile fotoğrafı gündem oldu

Beştepe'de Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva'nın ellerini Erdoğan'ın omzuna koyduğu anlar gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resepsiyon verdi.

Resepsiyona toplumun çeşitli kesimlerinden isimler de davet edildi. Erdoğan davetlilerin tümüyle tokalaşırken, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva'nın ellerini Erdoğan'ın omzuna koyduğu anlar gündem oldu. Haleva'nın tebrik sırasında Erdoğan'a bir süre bir şeyler anlattığı ve bu sırada ellerini Erdoğan'ın omzuna koyduğu görüldü.

Sosyal medya kullanıcıları o anları paylaşırken Erdoğan'ın Filistin'e destek mitingi sonrası verdiği bu görüntüleri eleştirdi. Bazı kullanıcılar ise Haleva'nın sarılmasını fazla samimi bulduğunu söyledi.

Spor yorumcusu Güntekin Onay, hahambaşı Haleva'nın Türkiye vatandaşı olduğunu söyleyerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan neden Musevi Hahambaşı'na sarılmış diye twit atıp muhalefet yapanlar ;o Hahambaşı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve İstanbul doğumlu bir musevi. Diğer Rum ve Süryani liderler de öyle! Eleştirmek için sapla samanı karıştırmayın lütfen! Bu insanlar TC vatandaşı. Ayrıca sayın Hahambaşı Türk ordusunda askerlik de yapmış" dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "Sevgi gösterisine Cumhurbaşkanı Erdoğan karşılık vermedi" yorumunu yaptı.(HABER MERKEZİ)