Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu'nda bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı kabul etti. Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu'ndaki görüşme, basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de yer aldı.

Dün Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mevlüt Çavuşoğlu ile Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde helikopterle incelemelerde bulunmuştu. Maraş merkezli depremlerde binlerce insanın öldüğünü, milyonlarca insanın da etkilendiğini belirten Blinken, “ABD olarak şimdiye kadar 85 milyon dolarlık yardım yaptık. 100 milyon dolarlık yardım daha yapacağız” demişti. 

Bugün ise Beştepe'de ortak basın açıklaması düzenlendi. Çavuşoğlu ile açıklamalarda bulunan Blinken, F-16 satışına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı: "Biden, Türkiye'yi desteklemektedir. Türkiye'nin ulusal çıkarı ve NATO çıkarı için ortak harekat gücü önemli. Bunun için bir değerlendirme yapamam. F-16'nın modernizasyonu konusunda çalışmalarımız devam ediyor." (DIŞ HABERLER)