Cumhur İttifakı ortağı Destici'den ÖTV zammı ve emekli maaşı tepkisi: Dar gelirlinin sırtına yüklenmemeli

Cumhur İttifakı ortağı, BBP Genel Başkanı Destici 'Ekonominin yönetiminde oturanlar, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirlinin sırtına yüklememeli' sözleriyle ÖTV zammını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Partisinin Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ÖTV zammını eleştirdi, emekli maaşlarına zammı ise yetersiz buldu.

AA'nın aktardığı habere göre, gündemde akaryakıta yapılan zamlar olduğunu belirten Destici, "Çiftçilerimiz başta olmak üzere, üreticilerimizden, üretimde kullanılan akaryakıttan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınmamalıdır" dedi.

Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine, doğal gazda sübvansiyonun geliri yüksek olanlara uygulanmaması ve siyasi partilere verilen milyarlarca liralık Hazine yardımının kaldırılması önerilerini gündeme getiren Destici, "Ekonominin yönetiminde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça bir çözüm değildir. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak, 70'li yılardan beri Türkiye'de sıkça uygulanmış, ekonominin temel meselelerini çözememiştir" değerlendirmesinde bulundu.

'EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI'

Emekli maaşları konusuna da değinen Destici, "Emeklilerimiz, işçiye ve memura yapılan artışın kendilerine yansıtılmamış olmasından dolayı haklı bir serzeniş içerisindeler. En düşük emekli maaşı, asgari ücretin altında olmamalıdır. Yüzde 25'lik zam, emeklilerimizin kök maaşlarına değil, aldıkları fiili maaşlarına göre verilmeli, ayrıca tüm emeklilerimizi kapsayacak kademeli bir artış düzenlemesi yapılmalıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)