CSO Ada Ankara’da 15-22 Nisan programı

CSO Ada Ankara, 15-22 Nisan haftasında ev sahipliği yapacağı etkinlikleri paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CSO Ada Ankara’nın nisan ayı programı belli oldu.

Viyolonselde Onur Şenler, piyanoda Evrim Turan’ın gerçekleştireceği ‘Chopin’in Gece Müziği Viyolonsel-Piyano Resitali’ 15 Nisan Pazartesi saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da gerçekleştirilecek.

Viyolonselde Onur Şenler, piyanoda Evrim Turan’ın gerçekleştireceği ‘Chopin’in Gece Müziği Viyolonsel-Piyano Resitali’ 15 Nisan Pazartesi saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da gerçekleştirilecek.

Piyanist Emir Ersoy ‘Cuban Classics’ projesini Volkan Öktem, Eylem Pelit, Aleiksi Riveracontreras ve Sercan Kerpiççiler ile birlikte  sahneleyecek. Küba ve Latin Amerika'nın eşsiz melodilerini, Michel Camilo, Chick Corea, Cucho Valdes gibi isimlerin bestelerini kendi stilleriyle harmanlayıp izleyiciyle buluşturacak olan grup 16 Nisan Salı saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da seyirci karşısına çıkacak.

Temelleri 1919 yılına uzanan, Hırvatistan klasik müzik hayatında önemli bir yere sahip olan  Zagreb Quartet, 16 Nisan'da saat 20:00'de CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da bir konser verecek.

Keman sanatçısı Önder Baloğlu ve kurucusu olduğu Les Esences Oda Orkestrası 17 Nisan Çarşamba saat 20:00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon’da sahne alacak.

Anima Musicae Oda Orkestrası, keman virtüözü Gwendolyn Masin'in eşliğinde 18 Nisan Perşembe saat 20:00'de CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da sahne alacak.

Şair Cemal Safi’nin ölüm yıldönümünde, şiirlerinin ve şiirlerinden bestelenmiş olan şarkıların icra edileceği bir konser Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. Cemal Safi’nin şiirlerini  Haluk Derinöz seslendirirken, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefi ve ses sanatçısı Suat Kılıç şarkıları icra edecek. 18 Nisan Perşembe saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da gerçekleştirilecek olan konserde sanatçılara Ankara Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu saz sanatçıları eşlik edecek.

Mersin doğumlu Gürcü- Türk keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ile halen çalışmalarını Almanya’da sürdüren Ankara doğumlu ödüllü Azeri vurmalı sanatçısı Elman Mecid, Orkestra Akademik Başkent’in Uluslararası Ankara Müzik festivali için özel hazırladığı programda solist olarak yer alacaklar. 19 Nisan Cuma saat 20:00’de CSO Ada Ankara Tarihi Salon’da gerçekleşecek konseri, Türkiye’nin 10 kadın şefinden biri olan Sibil Arsenyan yönetecek.

Cemi’i Can Deliormanlı yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Nisan Cuma saat 20:00’de CSO Ada Ankara Ziraat Bankası Ana Salon'da sahne alacak. ‘Star Wars’, ‘Gladyatör’, ‘Harry Potter’, ‘Mission Impossible’ ve ‘Pirates of the Caribbean’ gibi birçok filmin müziklerinin icra edileceği konser Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

‘Bir Garip Orhan Veli Müzikali’ 20 Nisan Cumartesi saat 15:00 ve 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da Ankaralılarla tekrar buluşacak.

21 Nisan Pazar günü düzenlenecek olan ‘Çocuklar İçin Maske Boyama Atölyesi’ 5-7 yaş arası çocuklar için 13:00, 8-10 yaş arası çocuklar için 15:00’te CSO Ada Ankara Fuaye alanında, görsel sanatlar öğretmeni Esra uzunoğlu rehberliğinde gerçekleştirilecek.

İtalya'da düzenlenen Piano Academy Eppan yarışmasında Michelangeli Ödülü'nün sahibi olan 16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, 21 Nisan Pazar saat 20:00’de CSO Ada Ankara Bankkart Mavi Salon’da müzikseverler ile buluşacak.

‘Ancora Trio Oda Müziği Konseri’, 22 Nisan Pazartesi saat 20:00'de Bankkart Mavi Salon'da gerçekleşecek. Elif Ece Kaya’nın keman, Yusuf Çelik’in viyolonsel,Özgür Deniz Akalın’ın piyanoda yer alacağı konserde Anton Dvorak’ın Piyanolu Trio No.4 ‘Dumky’ Mi Minör ve Sergei Rachmaninoff’un piyanolu Trio ‘Elegique’ Sol Minör eserleri seslendirilecek.