Cristiano Ronaldo heykeli Hindistan'ı böldü

Hindistan'ın eski Portekiz sömürgesi olan Goa eyaletinin 60'ıncı bağımsızlık yıldönümünde Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun heykelinin dikilmesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Hindistan'ın eski Portekiz sömürgesi olan Goa eyaletinde, hem de bağımsızlığın 60'ıncı yıldönümünde, dikilen heykeli ülkede tartışma yarattı. Yetkililer, futbolun popüler olduğu eyalette gençlere ilham vermeyi amaçladıklarını söylerken, Hindistan'ın milli futbol takımının birçok oyuncusunun Goalı olduğuna dikkat çeken birçok kişi yerli futbolcuların heykellerinin dikilmesi gerektiğini belirterek tepki gösterdi.

Goa, Hindistan'ın geri kalanının İngiliz sömürgesinden kurtulmasından 14 yıl sonra Portekiz'den bağımsızlığını ilan etmişti. Portekiz'in milli futbol takımı Goa'da çok popüler. Öte yandan, yerli halk arasında çok sayıda kişinin sömürgeci geçmişten dolayı Portekiz'le aile bağları bulunyor.

Bununla birlikte, bağımsızlığın 60'ıncı yıl dönümünde heykeli dikilecek kişi olarak Ronaldo'nun seçilmesi tepki çekti. Times of India gazetesinin haberine göre, heykelin açılışı sırasında bazı kişiler protesto olarak siyah bayrak salladı. IANS haber ajansına konuşan bir Goalı, "Ronaldo'nun heykelinin dikildiğini duymak çok hayal kırıcı. Samir Naik ve Bruno Coutinho gibi kendi ikonlarımızla gurur duymayı öğrenmeliyiz" dedi. aşırı sağcı aktivist Guru Shirodkar'ın da "Bu yıl Portekizli bir futbolcunun heykelinin dikilmesi kutsallığa saygısızlık. Goa'da birçok özgürlük savaşçısı hakarete uğradı" dediği belirtildi.

İktidardaki Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) Goalı milletvekillerinden Michael Lobo ise kendisinin heykelle birlikte çekilen bir fotoğrafını paylaşarak, heykelin 'gençlerin talebiyle ve onlara futbolu daha ileri taşımak için ilham vermesi amacıyla' diktiklerini belirtti. (DIŞ HABERLER)