Çocuğa cinsel istismar davasında tutuklama talebi reddedildi

Uşak’ta 12 yaşındaki kız çocuğun cinsel istismarı davasının ikinci duruşmasında sanık hakkındaki tutuklama talebi reddedildi: Sanıkla çocuk aynı köyde yaşıyor...

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara

UŞAK - Uşak’ta 12 yaşındaki kız çocuğuna sistematik cinsel tacizle suçlanan bakkal Cuma Kuş'un tutuklanması talebi reddedildi. Olayın ortaya çıkmasından sonra 4 ay 10 gün tutuklu kalan Kuş, 12 Ekim’de görülen ilk duruşmada tahliye edildi. Davanın ikinci duruşması 23 Aralık’ta görüldü. Avukatların sanıkla ilgili tutuklama talebi reddedildi.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

İddiaya göre, Uşak’ın Sivaslı ilçesinde, 2 Haziran’da çocuğa yönelik cinsel istismar meydana geldi. Çocuğun olayı ailesine anlatmasıyla ortaya çıkan istismar sonucu fail erkek Cuma Kuş hakkında ‘çocuğa yönelik zincirleme cinsel taciz’ suçlamasıyla dava açıldı. 4 ay 10 gün tutuklu kalan fail, 12 Ekim’deki ilk duruşmada tahliye edildi. Sanık hakkında mahkeme heyeti “Delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve geriye kalan delillerin karartılma ihtimalinin olmayışı”, “sanığın tutuklulukta geçirdiği süre”, “sanığın kişisel ve ailevi durumu açısından olumsuz sonuçlara yol açma ihtimalinin bulunması”, “hakkında başka bir suçtan yakalama emri, tutuklama kararı veya mahkumiyet hükmü olmaması” gerekçeleriyle tahliye kararı verdi.

DAHA ÖNCE DE TACİZ VE İSTİSMAR SUÇLAMALARI OLDU

İddianamede yer alan bilgilere göre Kuş, daha önce de taciz ve istismarda bulunmuş. Karakolda pedagog eşliğinde ifade veren çocuk, kendisinin sistematik olarak tacize ve istismara maruz kaldığını belirtirken kolluk kuvvetlerinin aralarındaki konuşmasından sanık Cuma Kuş’un, daha önce de taciz ve istismar suçunu işlediğini duyduğu bilgisi de iddianamede yer alıyor. Aile ise failin daha önce de benzer suçlar işlediğinin, çevrelerindeki kişiler tarafından aktarıldığını fakat toplum baskısı ve zaman aşımı nedeniyle açığa çıkmadığını belirtiyor.

‘TAHLİYE EDİLEN FAİL ÇOCUKLA DİP DİBE YAŞIYOR’

Çocuğun avukatı Volkan Berber konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Sanık ilk celsede tahliye edilmişti. Bu kararı çok yanlış buluyoruz. Zira mağdur ve ailesi ile sanık aynı köyde, deyim yerindeyse dip dibe yaşıyor. Bu sebeple sanığın, mağdura ve ailesine baskı kurma ihtimali kuvvetle muhtemel. Bu durum mağdurun travmasını çok daha artıracak. 23 Aralık’ta görülen duruşmada iddia makamı sanığın zincirleme istismar suçundan cezalandırılmasını istedi. Biz de sanığın cezalandırılmasını ve tutuklanmasını talep ettik. Tutuklama talebimiz yine reddedildi. Duruşma 17 Şubat’a ertelendi. Bu celsede karar verilecek. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak istismara uğrayan çocuklarımızın her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.