CNN: ABD'li diplomatlar Biden yönetimini Orta Doğu'da artan öfkeyle ilgili uyardı

ABD basınına yansıyan haberlere göre, Orta Doğu'daki ABD'li diplomatlar İsrail'e olan desteği sebebiyle ABD'ye karşı artan bir öfke olduğu uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arap ülkelerindeki ABD'li diplomatların İsrail'in Gazze'deki yıkıcı ve ölümcül askeri operasyonuna gösterilen güçlü destek sebebiyle ABD'nin 'Arap kamuoyunu kaybettiği' konusunda Joe Biden yönetimini uyardığı iddia edildi.

CNN International'ın ele geçirdiği diplomatik bir telgrafa göre, ABD'li yetkililer İsrail'in 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından Gazze'ye başlattığı saldırılar sonrasında ABD'ye karşı büyüyen bir öfke olduğu konusunda endişelerini dile getirdi. Buna göre, çarşamba günü Umman'daki ABD Büyükelçiliği'nden gelen telgrafta, 'güvenilir ve aklıselim bir dizi bağlantı'ya atıfla "Mesaj verme savaş alanında çok kötü kaybediyoruz" denildi.

'BIDEN'IN ACIMASIZLIĞI TÜM DİĞER ABD BAŞKANLARINI GEÇTİ'

Söz konusu telgraf, ABD'nin İsrail'in eylemlerine olan güçlü desteğinin 'muhtemel savaş suçları olarak görülen olaylarda maddi ve ahlaki kabahat olarak görüldüğü' belirtildi.

CNN'in Kahire'deki ABD Büyükelçiliği'nden elde ettiği bir başka telgrafta ise Mısır devlet gazetesinde yapılan şu yoruma dikkat çekildi: "Biden'ın Filistinlilere yönelik acımasızlığı ve umursamazlığı diğer tüm ABD başkanlarını geçti." (DIŞ HABERLER)