Cizre’de sağanak sele dönüştü: Altyapı sorunu çözülmüyor

Şırnak ve çevresinde dün geceden beri süren yağmur nedeniyle Cizre’de sokaklar su altında kaldı. Yerine kayyım atanan Zırığ, ilçedeki altyapıya işaret ederek baştan yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

ŞIRNAK - Şiddetli yağmur nedeniyle Cizre’de sokaklar, yollar ve caddeler su altında kaldı. Pek çok araç, trafikte mahsur kaldı.

Yerine kayyım atanan HDP’li eski Cizre Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Zırığ, altyapının felç olduğunu ve tekrar inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Aşırı yağışlar nedeniyle sokaklar su altında kaldı. 

‘ÖZELLİKLE ÜÇ MAHALLE HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA SULAR ALTINDA KALIYOR’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 Kasım'da Mardin ve Şırnak yerelinde çok kuvvetli yağış olacağı konusunda uyarmıştı. Rögarlardaki birikintilerin, aşırı yağışın taşkına dönmesine etkili olduğu ileri sürüldü.

Konuyla ilgili Zırığ, ilçede geçmişten bu yana süren altyapı sorunlarını işaret etti. Zırığ, “2016 süreci sonrası Cizre’de neredeyse altyapının tümü felç oldu. Tekrar inşa edilmesi gerekiyordu. Daha sonra Cizre Belediyesi kayyımı tarafından yenilendi fakat birçok yerde altyapının projeye uygun yapılmadığını fark ettik. Özellikle Cudi Mahallesi ile Dağkağı-Alibey ve Sur Mahallesi arasındaki yerdeki çalışmalar mühendislik kurallarına uygun yapılmadı. Herhangi bir yağmur esnasında bu üç mahalle sular altında kalıyor. Bu altyapıyı düzeltebilecek herhangi bir sermaye de mevcut değil. Bu, konuyla ilgili raporlara da yansıdı. Daha önce de bu durumlar yaşandı. Özellikle 2016’dan beri her yağmur yağdığında Cizre sular altında kalıyor. 1990 yılından önce de baraj kapakları açılmadığından dolayı benzer durumlar yaşanıyordu fakat soruna çözüm üretilmişti, ta ki 2016 yılından sonra yaşanan sürece kadar. Cizre’nin altyapısının baştan onarılması gerekiyor.”