Civan Canova'nın vasiyetiydi: 'Damlalar' sergisi açıldı

2022'de hayatını kaybeden oyuncu Civan Canova'nın hayali olan resim sergisi, ailesi tarafından oyuncunun ölüm yıldönümünde açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Üç Kuruş' dizisinde Oktay karakterini canlandıran oyuncu Civan Canova‘nın hayali olan 'Damlalar' adlı resim sergisi birinci ölüm yıldönümünde Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda açıldı. Etkinliğin davetiyeleri Canova’nın kendisi tarafından hazırlandı. 

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, oyuncunun vasiyetini yerine getiren ailesi, davetiyede şu ifadeleri kullandı:

"Bu sergi Civan’ımız için çok önemliydi. Gerçekleştirmeyi çok istiyordu. Birçok ön hazırlığını yapmıştı. Hatta bu davetiyenin ön tarafındaki tablo görselini orada yazanları bile kendisi belirlemişti. Aramızdan ayrılmadan kısa bir süre önce bizlerden son bir isteği oldu. Hazırlıkları tamamlayıp sergiyi aşmamız ve sizlerle buluşturmamız… O günden beri bu istek bizler için gözbebeğimize verilmiş çok kıymetli bir söz oldu. Gelin 20 Ağustos 2023 Pazar günü yani bizlere veda edişinin tam da 1. yıl dönümünde Civan’ımızın sergi açılışını birlikte gerçekleştirelim. Onu analım. Hepimizi derinden üzen vedasında bir sanatçının sonsuza uyanışı olarak onurlandıralım."

Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda gerçekleşen etkinliğe; Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Burak Altay, Aslıhan Malbora, Nesrin Cavadzade, Nursel Köse, Alişan Uğur gibi isimler katıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)