'Çirkin' prömiyerini 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali'nde yapacak

Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu'nun sahnede yer alacağı 'Çirkin' oyunu, seyirciyle ilk kez 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro ve dijital enstalasyonun bir araya geldiği 'Çirkin' oyununun prömiyeri 27'nci İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 2 Kasım Perşembe günü Hope Alkazar’da yapılacak. Oyunda sahnede Nihal Yalçın ve Onur Berk Arslanoğlu yer alacak.

Firuze Engin’in kaleme aldığı ve Güray Dinçol’un yönettiği 'Çirkin, festival sonrasında haftada iki kez Beyoğlu Hope Alkazar’da sahnelenmeye devam edecek. Oyun, Anadolu masallarına dayanan gerçek üstü bir ihanet hikayesini anlatıyor.

Oyunun şöyle:

Bin yıllardır yaşayan, çirkin bir mahluk olan Şiva, kendisiyle birlikte lanetlenerek ölümsüzlük cezasına çarptırılan tavuk ile beraber geçmiş ve bugün arasında gezinmektedir. Zamanın dışına atılmış bu iki karakterin didişmeleri bir yandan sahnedeki anlatı evreninde gerçekleşirken bir yandan da duvarlardaki etkileşimli görüntü evreninde hikâyenin geçmişine ait parçalar canlanır. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)