Çıplak güneşlenirken geyikten kaçıp kayboldular, Covid cezası yediler

Avustralya'da korona kısıtlamalarını ihlal ederek plajda çıplak güneşlendikleri sırada bir geyikten korkan iki kişi milli parkta kayboldu. Büyük bir operasyonla kurtarılan ikiliye para cezası kesildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Sydney kentinde korona virüsü kısıtlamalarını ihlal ederek çıplak güneşlenen iki kişi, karşılarına çıkan yabani geyikten korkunca bir ormanda kayboldu. İkilinin kurtarılması için helikopterlerin de kullanıldığı bir operasyonun düzenlenmesi gerekti. 30 ve 49 yaşlarındaki iki adama korona virüsü kısıtlamalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle para cezası verilirken, Emniyet Müdürü Mick Fuller basın toplantısında kendini tutamayarak "Aptallar" dedi.

Olay, Delta varyantı nedeniyle yeniden sıkı tedbirlerin alındığı Sydney kentinde meydana geldi. Kentin güneyindeki bir plajda çıplak güneşlenen iki kişi, geyikten korkarak hemen arkalarındaki milli parka kaçtı. Burada kaybolunca da polise haber verdiler.

Polis raporuna göre, 30 yaşındaki adam Kraliyet Ulusal Parkı'nın içindeki bir yürüyüş yolunda, tamamen çıplak şekilde ve sırt çantasıyla bulundu. 49 yaşındaki ikinci adam ise ancak helikopterle yapılan aramada bulunabildi. Raporda, bu kişinin kısmen giyinik şekilde kurtarıldığı bilgisi yer aldı. Her ikisine de korona virüsü kısıtlamalarını ihlal etmekten 1000'er Avustralya doları para cezası kesildi.

Emniyet Müdürü Mick Fuller ise bu sabah genel olarak virüs tedbirlerini ve ceza yiyenleri anlattığı basın toplantısında bu olaya özel olarak değinmeden geçemedi. "Bu aptallara karşı yasa çıkarmak zor" diyen Fuller, "Geçerli bir sebep yokken evden çıkmak, dahası ulusal parkta kaybolmak ve önemli kaynakları sağlık operasyonundan uzaklaştırmak... Bence utanmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Fuller'ın açıklamalarının ardından, Avustralya Twitter'ında 'geyik' sözcüğü en çok konuşulan konular arasına girdi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Avustralya geyik