Cinsel saldırı faili erkek, kadınların itirazları sonucu tutuklandı

Datça'da bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve serbest bırakılan Orçun G., kadınların tepkileri ve itirazları sonucu tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Muğla'nın Datça ilçesinde bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve dava görülmeden serbest bırakılması tepkilere neden olan Orçun G. hakkında, bugün öğlen saatlerinde Datçalı kadınların itirazını değerlendiren Muğla 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkardı.

Kararın ardından gözaltına alınıp Datça Adliyesine getirilen Orçun G, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı Muğla Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

'BİZ KADINLAR EL ELE OMUZ OMUZA VERİP DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ'

Tutuklama kararı ardından açıklama yapan avukat Gülhan Keleş, “Tecavüz eden, şiddet uygulayan, öldüren erkeği değil, her koşulda kadını suçlayan bu zihniyete karşı sesimizi daha güçlü çıkaracağız. Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” dedi.

“Sosyal devlete, hukuka, adalete ekmek kadar, su kadar gereksinim duyuyoruz” diyen Keleş, “Kadını yok etmeye çalışan bu eril düzenin sorumlusu biz değiliz, mağdurları da biz olmayacağız. Biz kadınlar el ele, omuz omuza verip her gün daha da güçleneceğiz. Çünkü biz bu toplumda her iki kişiden biriyiz. Çünkü biz anayız, kadınız, üreteniz. Çünkü biz korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz” şeklinde konuştu. (DUVAR)