Çinli yönetici sekreteriyle el ele görüntülendi, elbisesi bir günde 4 bin sattı

Çin'de devlete ait bir şirketin evli yöneticisi sekreteriyle ele ele görüntülendi. Olayı çeken fotoğrafçının videoyu 'gönüllü' olarak yayından kaldırdığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de devlete ait petrol ve gaz şirketi PetroChina'nın başındaki Hu Jiyong, bir sosyal medya hesabından paylaşılan videoda 25 yaşındaki sekreteri Dong ile el ele görüntülendi. Çin Komünist Partisi'nin yönetici kadrosuna mensup olmayan Hu Jiyong ve sekreteri Dong'un ele ele tutuştuğu videonun orijinali kısa süre içinde yayından kaldırılsa da video yayılmaya devam etti ve bir hafta içinde 200 milyondan fazla kez izlendi.

The New York Post'un haberine göre, Dong'un 8 bin dolarlık Dior marka bir çanta ve 100 dolarlık bir elbise giydiği bilgisi de sosyal medyaya yansıdı. Elbiseyi satan e-ticaret siteleri, stoklarında bulunan 4 bin elbisenin bir günde tükendiği bilgisini paylaştı.

FOTOĞRAFÇI 'GÖNÜLLÜ OLARAK' VİDEOYU KALDIRDI

Evli olan Hu Jiyong hakkında geçtiğimiz hafta bir 'disiplin soruşturması' başlatılırken, söz konusu görüntüler bir sokak fotoğrafçısının kamerasına takıldığı için devlet medyası ülkede sokak fotoğrafçılığına son verilmesi çağrısında bulundu. Olaya ilişkin olarak "China Daily"de yayınlanan başyazıda, "Parti yönetmeliklerine göre, disiplinli bir hayat tarzı, siyaset, örgüt, dürüstlük, kamu ve iş disiplinlerinin bir parçası" ifadeleri kullanıldı.

Yazıda ayrıca, "Hayat tarzı disiplininin ihlal edilmesi, olası bir bozulmayı da hesaba kattığımızda, dürüstlük ve iş disiplinlerinin ihlaline yol açabilir" denildi. Çin hükümetine bağlı Global Times, olayın ardından fotoğrafçının saatler sonra videoyu 'gönüllü olarak' yayından kaldırdığını yazarken, fotoğrafçı iş için açtığı sosyal medya hesabını da kapattı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Çin el ele elbise