Çinli değişim öğrencisi kaçırıldı: 'Fotoğrafını gönderip fidye istediler'

Çin'den ABD'ye değişim öğrencisi olarak giden 17 yaşındaki Kai'nin ailesi, kendilerine oğullarının fotoğrafının gönderildiğini ve kaçırıldığının söylendiğini anlattı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD polisi, kaçırıldığına inandıkları 17 yaşındaki Çinli değişim öğrencisi Kai Zhuang için arama çalışması başlattı. En son 27 Aralık Çarşamba günü Utah'da kaldığı evde görülen Kai'den o günden bu yana haber alınamadığı açıklandı.

BBC'nin haberine göre, Riverdale polisi, Çinli çocuğun kendi iradesi dışında tutulduğuna ve tehlikede olduğuna inandıklarını söyledi.

'ÇİN'DEKİ AİLEYE KAİ'NİN FOTOĞRAFI GÖNDERİLMİŞ'

Kai'nin Çin'deki anne ve babasının iletişime geçtiği Riverdale'deki okulu, perşembe günü polislere ihbarda bulundu. Riverdale Polis Departmanı Şefi Casey Warren, öğrencinin ailesinin okul yetkililerine, kendilerine fidye talebinde bulunulduğunu ve oğullarının kaçırıldığı belirtilerek bir fotoğrafının gönderildiğini söylediğini anlattı.

Bu ihbar üzerine Kai'ye ev sahipliği yapan ailenin evine giden polis memurlarına göre, aile, bu süreçte Kai'nin evde olmadığından haberdar değildi. Aile, polise Kai'yi en son 27 Aralık akşamı gördüklerini ve ertesi gün sabah erken saatlerde onun sesini duymuş olabileceklerini söyledi. Warren, dün yaptığı açıklamada, halihazırda Kai'nin evden kaçırılmış olduğuna ilişkin bir kanıt olmadığını belirtti. Polislerin ABD'de FBI ile ve Çin'deki yetkililerle çalıştığı ve 'pek çok soruşturma çabasının devam ettiği' bildirildi. (DIŞ HABERLER)